Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur úgy látja, nem egy újabb amerikai istállóra, sokkal inkább sikeres amerikai versenyzőkre lenne szükség ahhoz, hogy a száguldó cirkusz még népszerűbbé váljon az Egyesült Államokban.

Andrettiék továbbra sincsenek egyszerű helyzetben

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még hónapokkal ezelőtt fogadta el az Andretti pályázatát, így a szervezet jóváhagyta, hogy az amerikai versenyistálló csatlakozzon a királykategória mezőnyéhez.

Frederic Vasseurnek megvan a véleménye az új istállóról Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Andrettinek a következő lépésben a Forma-1 jogtulajdonosával, és tulajdonképpen a többi istállóval is meg kellene egyeznie, márpedig ez egyáltalán nem lesz egyszerű feladat.

Több csapat mellett ugyanis a Ferrari is azon az állásponton van, a Forma-1-nek jelenleg nem igazán van szüksége új istállóra. Fred Vasseur csapatfőnök kifejtette: „Papíron mindig van hely egy 11. csapatnak, feltéve, hogy az istállók kapnak valamit a Forma-1-től."

Nem 11. csapat, hanem amerikai versenyző kell az F1-nek

Hozzátette, az F1 ott sikeres, ahol győztes versenyzők vannak. Jelenleg Hollandia az egyik ország, ahol a Forma-1 a legnagyobb figyelmet kapja, hiszen ott van Verstappen - írja az F1vilag.

És már van egy amerikai csapatunk, a Haas. Ha pedig már az Andrettiről beszélünk, feltételezem, hogy ugyanazzal a megközelítéssel érkezne, mint a Haas. Ha tényleg sikeresek akarunk lenni az Egyesült Államokban, akkor inkább arra lenne szükség, hogy legyenek amerikai versenyzők, és sikeresen szerepeljenek - nem pedig amerikai istállókra."