Vágólapra másolva!
Kedden délután a MoneyGram Haas F1 Team bemutatójával hivatalosan is elkezdődött a Forma-1 2023-as szezonja.

A teljes körű bemutató helyett a Haas úgy döntött, hogy egy 2022-virtuális modellen mutatja be a 2023-as autót.

A Haas 2021-es és 2022-es külsején látott fehér alapot felváltotta a fekete szín, míg a fehér vonások megmaradtak a piros kiemelések mellett - ez a 2020-as dizájnhoz hasonlít.

A kocsi oldalán a Haas Automation - a csapattulajdonos és elnök Gene Haas által vezetett szerszámgyártó cég -, valamint a MoneyGram pénzforgalmi vállalat felirata látható, amely mostantól a csapat névadó szponzoraként tevékenykedik.

A Haas a 2023-as szezonnak azzal a céllal vág neki, hogy tovább fejlődjön, miután a tavalyi szabálymódosítással a Forma-1-es konstruktőri tabella aljáról a nyolcadik helyre lépett előre.

"Nagy örömmel üdvözlöm a MoneyGramot partnerként a 2023-as szezonban és azon túl. Izgalmas látni az első közös festésünket, amelyet MoneyGram Haas F1 Team néven mutattunk be"

- mondta a bemutatót követően Gene Haas, a csapat tulajdonosa, aki hangsúlyozta, hogy bizakodóan várják az új szezont, amelyben a tapasztalt Kevin Magnussennel és Nico Hulkenberggel biztosan pontokat fognak szerezni vasárnaponként.

- vette át a szót Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

„Izgalmas időszak ez a Forma-1-ben, és nagyszerű, hogy elsőként mutatjuk be a festésünket, de a figyelmünk most arra irányul, hogy a VF-23-ast a pályára vigyük, és felkészüljünk az előttünk álló szezonra. A tavalyi teljesítményt követően van mire építenünk"

- tette hozzá a csapatfőnök.

A Haas új autója február 23-25. között Bahreinben áll rajthoz az előszezoni teszteken, majd egy héttel később a szezon nyitófutama következik a Perzsa-öbölben.