Új hírek érkeztek a Brad Pittel készülő Forma-1-es filmről

Horizontal
US actor Brad Pitt (L) looks from the pit wall during the second practice session for the Formula One United States Grand Prix, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 21, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton bízik abban, hogy a Brad Pitt főszereplésével készülő Forma-1-es film még több rajongót képes lesz rávenni arra, hogy elkapja az F1-es életérzést.

A Brad Pitt, Damson Idris és Javier Bardem főszereplésével készülő Forma-1-es film jelenleg is fejlesztés alatt áll, a forgatásokat a 2023-as szezonban rendezett Brit Nagydíjon tartották.

Brad Pitt saját Forma-1-es garázst és autót kapott Silverstone-ban Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Brad Pitt és Damson Idris silverstone-i futam felvezető körén felén vettek részt, hogy felvételeket készítsenek az egyelőre cím nélküli filmhez, amelynek a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az egyik társproducere, mellette pedig ott van még producerként a legendás Jerry Bruckheimer, a filmet pedig az a Joseph Kosinski rendezi, aki 2022-ben a Top Gun: Maverickel az év egyik legjobb filmjét varázsolta a mozikba.

A film megjelenésének dátumát 2025 elejére tűzték ki, és Hamilton biztos benne, hogy a film körüli felhajítás, valamint az Forma-1 Egyesült Államokbeli fokozott jelenléte hozzájárul majd ahhoz, hogy még több rajongó megismerje az F1-et.

„A film egy hatalmas lépés abba az irányba, hogy szélesítsük a látókörünket" – idézi a RacingNews365 a brit pilótát, aki maga is szerepelni fog a filmben

Ilyen még nem volt korábban."

Brad Pitt és s stáb a szezon végéig 11. csapatként forgatott a száguldó cirkuszban Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

"Hatalmas reflektorfénybe került Vegas, ami szintén fontos szerepet fog játszani a filmünkben, és mi tényleg csak azon dolgozunk, amennyire csak tudunk, hogy ez a film hűen tükrözze ezt a legendás sportágat. A régi és az új sportágat egyaránt. Miamival együtt itt vannak ezek a nagyszerű városok is, mindegyikben csodálatos szurkolói bázissal, amelyek mind más-más hangulatot biztosítanak" – folytatta Lewis Hamilton.

"Mindig is úgy éreztem, hogy egynél több futamra van szükségünk az Egyesült Államokban, mert mindig az volt a panasz, hogy az embereknek az éjszaka közepén kell felkelniük, hogy megnézzenek egy futamot. Szóval, nagyon nehéz belelendülni.

De tovább kell növekednünk, és úgy gondolom, hogy a film különösen ebben fog segíteni. Ez az egyetlen igazán globális sportág, ezért egyre több embert kell nevelnünk rá.

Még mindig sokan vannak, akikkel meg kell szerettetnünk, és még rengeteg a tennivaló"- tette hozzá a hétszeres Forma-1-es világbajnok.