Társoldalunk:

Brad Pitt saját Forma-1-es garázst és autót kapott Silverstone-ban - fotó

2023.07.05. 13:57

Az F1 rajongói nem csak a Brit Nagydíj izgalmait figyelhetik a hétvégén, hanem egy hollywoody film forgatásába is betekintést nyerhetnek, ugyanis Silverstone-ban kezdik forgatni a Brad Pitt főszereplésével készülő, Apex című új Forma–1-es mozifilmet.

A forgatás helyszínéről kiszivárgott néhány fotó, amelyekből kiderül, hogy a bokszutcában már ki is alakítottak egy 11. garázst Pitt karakterének, Sonny Hayesnek és csapattársának, a Damson Idris által alakított Joshua Pearce-nek. A szereplőgárda a Forma-1-es események és betétfutamok között fogja felvenni a kulcsjeleneteket, vagyis az előzetes hírekkel ellentétben az 59 éves színész nem a verseny felvezető körében, hanem üres pályán fog körözni.

A RacingNews365.com értesülései szerint Pitt egy Mercedes által tervezett és a forgatásra átalakított Formula 2-es autót fog vezetni, ami erősen hasonlít majd egy Forma-1-es kocsira. Azt egyelőre nem tudni, hogy Pitt a filmben az idei autók és versenyzők ellen küzd majd, vagy kitalált szereplők ellen. A forgatás az F1-es naptár későbbi eseményein is zajlik majd.

Az autóba egyébként 6K felbontású minikamerákat szereltek fel, amiket korábban még soha nem használtak mozifilm készítéséhez.

A filmet a Top Gun: Mavericket is jegyző Joseph Kosinski rendezi, Jerry Bruckheimer producerként vesz részt, míg Lewis Hamilton a Dawn Apollo Films produkciós irodán keresztül támogatja a filmet és a forgatókönyvbe is beleszólt a hitelesség érdekében. A Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei arra számít, hogy az Apex még a Netflixes Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozatnál is népszerűbb lesz a rajongók körében.