Max Verstappen túl fiatal volt a Mercedeshez

Forma-1, Amerikai Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton
Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Formula 1 Lenovo United States Grand Prix of FIA Formula One World Championship from 19th to 22th of October, 2023 on the Circuit of the Americas, in Austin, Texas, United States of America. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-ben három világbajnoki címmel rendelkező Max Verstappennek nem engedték meg, hogy egy üdülése során Mercedest vezessen, ugyanis a szabály szerint nem volt elég idős hozzá.

A 26 éves holland pilóta múlt hétfőn egy magánrepülőgépen utazott a barátaival a portugáliai Algarve városába, ahol autót akartak bérelni, és azokkal a szintén kibérelt, helyi versenypályán szórakozni.

Verstappen egy Mercedes-AMG GT típusú autót nézett ki magának, ám a Sixt autókölcsönző cég munkatársai nem engedték, hogy azt használja.

Az indoklás szerint a világbajnok versenyző annak kölcsönzésével megszegte volna a 315 km/h csúcssebességű autó biztosítási kötvényében szereplő, 30 éves korhatárra vonatkozó szabályt.

Max Verstappennek nem engedték meg, hogy Mercedest vezessen Forrás: AFP/Jewel Samad

Egy szemtanú is megszólalt az esetről

„Amikor kiértek a repülőtérre,

– idézett a The Sun egy Verstappenhez közel álló forrást. – Ő egy tapasztalt F1-es pilóta, aki hozzászokott ahhoz, hogy erős autókat vezessen, így egészen megdöbbentő belegondolni, hogy nem ülhetett a volán mögé. De ezek a szabályok, ezért betartotta őket."

A hírek szerint végül

Verstappen egy, az 5-ös sorozatba tartozó BMW mellett döntött,

és azt vezette az algarvei versenypályán.