Az összeomlás szélén az FIA: újabb fontos embernek lett elege a botrányos döntésekből

FIA, Steve Nielsen, sportigazgató, Forma-1
MIAMI, FLORIDA - MAY 05: Steve Nielsen, Sporting Director of the FIA, looks on in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 05, 2023 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Bejelentette a távozását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportigazgatói posztjáról Steve Nielsen. A csapatok és a pilóták által egyformán támogatott szakembernek állítólag a szövetségben történtekből lett elege, ez vezetett a döntéséhez.

Steve Nielsen korábban a Tyrellnél, a Benettonnál és a Renault-nál is dolgozott, majd később a Forma–1 sportigazgatója lett, mielőtt idén januárban az FIA nevezte ki őt ugyanebbe a pozícióba. Ennek az F1-es csapatok és versenyzők is örültek, a pilóták szakszervezetének nevében George Russell is elégedettségét fejezte ki az év eleji döntés kapcsán. Így aztán minden bizonnyal kevésbé lesznek boldogok amiatt, hogy Nielsen az év utolsó heteiben máris bejelentette a távozását.

Steve Nielsen egy éven át sem volt az FIA sportigazgatója Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Elege lett, ezért távozott Nielsen

Nielsen távozásának okát nem hozták nyilvánosságra, de állítólag

a pozíció több elemével kapcsolatban is voltak kifogásai és az FIA több, általa javasolt változtatást nem volt hajlandó eszközölni

– idézte a BBC-t a Motorsport.

A szezon végeztével Nielsen már a második távozó az FIA vezetéséből, múlt héten Deborah Mayer, a szervezet női tanácsának vezetője köszönt el, nagyrészt a Wolff házaspárral szembeni vádaskodás miatt.