Fontos személyi változásokat jelentettek be az FIA vezetőségében

F1 Grand Prix of USA GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
Mohammed ben Szulajem, a FIA elnöke
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) több személyi változtatást és jelentős átalakítást is végrehajtott a vezetőségben.

A 2021-ben kinevezett Mohammed bin Szulajm elnök korábban már jelezte, hogy radikális átalakulás várható a szövetség vezetőségében. A folyamat nemrég zárult le, az FIA pedig ismertette a változtatásokat.

Az új vezetői struktúra élére a korábbi technikai igazgató, Nikolasz Tombazisz került, aki a folytatásban az együléses szériákkal foglalkozó részleg vezérigazgatói posztját tölti be. A rutinos szakember szerint ezek a módosítások magasabb szintre emelik az FIA-t. A szövetség technikai igazgatói posztján a korábban a McLaren Forma-1-es csapatának technikai részlegét vezető Tim Goss váltja Tombaziszt, akinek 2021 óta a helyetteseként dolgozott.

A vezetőségben létrehoztak egy új posztot, a stratégiai és üzemeltetési igazgató pozícióját is. Ezt a korábbi sportigazgató, Francois Sicard fogja betölteni. A szövetség bejelentése szerint ő a hosszú távú stratégiai tervezésért, valamint a kulcsfontosságú pálya menti tevékenységekért és a logisztikáért felel majd.

Sicardot a sportigazgatói poszton a régóta az F1 vezetőségében tevékenykedő Steve Nielsen váltja,

aki a versenyirányítás és a távoli műveleti központ folyamatos fejlesztéséért, valamint a sportszabályzat jövőbeli frissítéséért felel majd.

Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

Az új felépítésnek a technikai mellett a pénzügyi posztok is fontos pillérei lesznek. A pénzügyi igazgatói pozíció Federico Lodié lett, aki a költségvetési limit 2021-es bevezetése előtt a rendszer kidolgozásáért felelő munkacsoportban vállalt jelentős szerepet.

Mohammed bin Szulajm a változtatások kapcsán hangsúlyozta, az előző hónapokban rengeteg időt és energiát fektettek az új struktúra kidolgozásába,

és kollégáival együtt bízik abban, hogy a most ismertetett módosítások elérik a céljukat, vagyis az FIA erősebb szervezetté válik az előző időszak viharos történései után.

Forrás