Lassan szétesik az F1-es csapat: újabb vezető távozik

Forma-1, Fernando Alonso, Davide Brivio, Alpine, Emilia Romagna Nagydíj
(L to R): Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team with Davide Brivio (ITA) Alpine F1 Team Racing Director. Emilia Romagna Grand Prix, Thursday 15th April 2021. Imola, Italy.
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Alpine csapata bejelentette, hogy távozik Davide Brivio is. Az idei évben a vezérigazgató Laurent Rossi helyét Philippe Krief vette át, de korábban távozott Otmar Szafnauer csapatfőnök és Alan Permane sportigazgató is.

Davide Brivio nem sokáig bírta

Davide Brivio még a 2021-es szezon elején csatlakozott az Alpine F1-es csapatához, miután 2020-ban a Suzuki csapatát vezette sikerre a MotoGP-ben, és 20 év után először lett világbajnok a japán márka, amely 2022 végén el is hagyta a motorversenyzés királykategóriáját.

Davide Brivio távozik az Alpine-tól Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Az olasz szakember eleinte versenyigazgató volt az istállónál, majd a versenyzéssel kapcsolatos bővítési projektek igazgatójaként a fiatal pilóták programját vezette 2022-től.

Hatalmas az átalakulás

Brivio jelenlegi szerződése a jövő évig tartott volna, azonban az Alpine és az olasz megegyeztek abban, hogy 2023 végétől külön utakon folytatják

- írja a Motorsport. Brivióval egy újabb jelentős személyi átrendeződés történik az Alpine-nál. Csak az idei évben a vezérigazgató Laurent Rossi helyét Philippe Krief vette át, valamint távozott Otmar Szafnauer csapatfőnök és Alan Permane sportigazgató is.

Az Alpine megerősítette, hogy Julian Rouse továbbra is az akadémiai programban marad, az pedig kérdéses, hogy hol folytatja Brivio, aki a MotoGP-ben már számos sikert elért – így könnyen lehet, hogy ebbe a sorozatba tér vissza.