Nagyot csalódott a Forma-1-ben, a kontinenst is elhagyja az egyik legtehetségesebb pilóta

Forma-2, Theo Pourchaire, Théo Pourchaire
Theo Pourchaire of France and ART Grand Prix (5) on track the Feature Race of the Formula F2 Championship at Circuit Dutch Grand Prix of the Netherlands at Circuit Zandvoort, on 27 Austus 2023 In Zandvoort, Netherlands. (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–2-es sorozat 2023-as bajnoka, Théo Pourchaire csalódott, amiért nem kapott helyet a Forma–1 jövő évi mezőnyében, ezért úgy döntött, a japán Super Formula szériában folytatja a pályafutását 2024-ben.

Théo Pourchaire már az elmúlt években is az egyik legnagyobb tehetsége volt az autóversenyzésnek, idén pedig ezt az F1 első számú betétsorozatának számító Forma–2 megnyerésével végképp igazolta. A 20 éves francia pilóta azonban így sem kapott ülést az F1-ben, miután Logan Sargeant kapta meg az utolsó üres helyet, ez pedig csalódottsággal töltötte el Pourchaire-t.

Théo Pourchaire mindent megtett egy F1-es ülésért, de 2024-ben még nem kap Forrás: Florent Gooden / DPP/Florent Gooden / Dpp

„Én vagyok zsinórban [Oscar Piastri és Felipe Drugovich után] a harmadik F2-es bajnok, aki nem lép fel rögtön az F1-be. Ami persze megeshet, mert nem azért lesz helyed a Forma–1-ben, mert megnyerted az F2-es bajnoki címet.

A Sauber Akadémia azt a célt tűzte ki számomra, hogy legyek bajnok és ez össze is jött" – nyilatkozta Pourchaire a múlt héten.

Pourchaire a Super Formula sorozatban folytatja

A francia pilóta így sem marad ülés nélkül, hiszen amellett, hogy továbbra is a Sauber Akadémia pilótája marad,

a Japán-központú Super Formula versenysorozatban kap helyet. A keddi bejelentés alapján a Toyotával versenyző Itochu Enex Team Impul csapat pilótája lesz Pourchaire, Kunimoto Juji csapattársaként.

A sorozat azért is ismerős lehet, mert az AlphaTauriba öt idei hétvégén beugró Liam Lawson idén ebben versenyzett, és érte el az összetett második helyét, de a korábbi F1-es pilóta, Kobajasi Kamui is a Super Formula mezőnyének tagja.