Vágólapra másolva!
Még csak három versenyhétvége telt el a szezonból, máris két ember jelentette be a távozását a dobogós helyezéssel továbbra sem rendelkező Ferraritól. Frédéric Vasseur csapatfőnököt azonban ez nem zaklatja fel túlságosan, helyette jelentős változásokat ígért.

David Sanchez, a Ferrari korábbi járműkoncepciókért felelős vezetője a McLarennél, míg Laurent Mekies versenyigazgató csapatfőnökként az AlphaTaurinál folytatja a Forma–1-es pályafutását jövőre, de már idén mindketten távoznak a legendás olasz istállótól. Az Azeri Nagydíj előtt a Scuderia csapatfőnökét megkérdezték Mekies távozásáról, és Vasseur elmondta, hogy

sajnálja, hogy egy ilyen kulcsfontosságú szakember a távozás mellett döntött, de neki a csapat érdekeit kell szem előtt tartania.

Frédéric Vasseur irányítása alatt teljesen átalakulhat a Ferrari működése Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

hiszen a csapat ereje mindig fontosabb, mint az egyéneké – nyilatkozta a francia csapatfőnök. – Márpedig a csoport megvan, és komolyan toborzunk még hozzá embereket, még ha ezt egyelőre nem is kommunikáljuk. Nem várom el, hogy az egyik napról a másikra megújuljon a szervezetünk, inkább lépésről lépésre fogunk felépíteni valamit."

Arra a kérdésre, hogy kikre, és milyen jelentős változásokra gondol Vasseur, így válaszolt.
„Sok embert igazolunk le kívülről, és hamarosan neveket is hallani fognak, ám ez az átszervezés része lesz.

Forrás