Társoldalunk:

A McLarenhez szerződik a Ferrari egyik fontos embere

2023.03.12. 17:57

A RacingNews365 értesülései szerint David Sanchez, a Ferrari korábbi járműkoncepciókért felelős vezetője 2023 végén csatlakozik a Forma–1-es rivális McLarenhez.

A Ferrarinál hosszú ideje dolgozó Sanchez a hét elején mondott le a Scuderiánál betöltött pozíciójáról, miután rosszul indult a 2023-as szezon.

A csapat a tél folyamán arra összpontosított, hogy a kanyarokban nyújtott teljesítményt egyenes vonalú sebességre cserélje, azonban a Ferrari határozottan alulmaradt a Red Bull-lal szemben a Bahreini Nagydíjon.

David Sanchez (balra) a McLaren csapatához igazolForrás: AFP/John Thys

A francia lemondásának állítólag nincs köze a bahreini szerepléshez, és a RacingNews365 úgy tudja, hogy a mérnök hosszú szabadság után a McLarenhez csatlakozik.

Sanchez a McLaren szélesebb körű technikai átszervezésének részeként foglalja el majd a pozícióját.

A francia mérnök korábban már dolgozott együtt a McLaren új csapatfőnökével, Andrea Stellával, amikor Stella még a Ferrarinál is dolgozott – leginkább Fernando Alonso versenymérnökeként.

Sanchez korábban 2007 és 2012 között dolgozott a McLarennél vezető aerodinamikai szakemberként, majd később csapatvezetőként az aerodinamikai részlegben, mielőtt a Ferrarihoz távozott.

A McLarennél töltött első időszakát megelőzően Sanchez 2005 és 2007 között aerodinamikus volt a Renault – ma már Alpine – csapatnál.