Vágólapra másolva!
Bereznay Dániel mellett Sipos Patrik is ott lesz az idei F1 Esports Pro Series 30 fős mezőnyében, utóbbi az Alpine színeiben fog versenyezni. A csapatok összetétele mellett az idei versenynaptárat is bejelentették.

Ahogyan az lenni szokott, ősszel, illetve decemberben nemcsak a valós, hanem a virtuális pályákon is lesz F1-es versenyzés, hiszen idén is megrendezik az F1 Esports Pro Seriest, vagyis a sportág hivatalos virtuális bajnokságát. Nemrég mind a mezőny összetételét, mind a versenynaptárat nyilvánosságra hozták.

Bereznay már a negyedik szezonját kezdi meg az F1 Esports Pro Seriesben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Bereznay Dániel ezúttal a McLaren színeiben küzdhet meg a végső győzelemért. A 21 éves versenyző az elmúlt években rendre a mezőny elején végzett, sorrendben egy 2., egy 3. és egy 5. helyet szerzett, de a tabella élén még egyszer sem tudott zárni.

Az elmúlt évekkel ellentétben azonban nem ő lesz az egyetlen magyar a mezőnyben, ugyanis az Alpine szerződtette Sipos Patrikot,

aki tavaly még a Pro Series előszobájának számító Challenger Seriesben versenyzett. Sipos Nicolas Longuet és Fabrizio Donoso csapattársa lesz, és mivel mindkét pilóta rutinosnak számít, valószínűleg az idény elején ők kapnak lehetőséget, utána pedig vélhetően a teljesítményüktől függ, hogy Sipos mennyi szerephez jut.

A 30 fős mezőnyben Siposon kívül még 9 újonc kapott helyet, és Bereznay mellett két másik élpilóta, a 2018-as győztes Brendon Leigh, valamint a címvédő Jarno Opmeer is átigazolt: előbbi a 2019-es bajnok David Tonizza csapattársa lesz a Ferrarinál, utóbbi pedig az Alfa Romeótól a brit versenyző helyére szerződött a Mercedeshez. Ami az istállókat illeti, két új csapat is van, de ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az Alpine és az Aston Martin a valóságban is a mezőny tagja, tehát nyilvánvaló volt, hogy a játékba is bekerülnek.

A versenynaptár hasonló módon épül fel, mint tavaly, vagyis négy versenyhét lesz, szerdánként kettő, míg csütörtökönként egy futammal.

A pályákat tekintve három változás történt a 2020-as idényhez képest: a hanoi, a montreali és a szuzukai aszfaltcsíkot a Portugál, az USA, valamint az Emilia Romagna Nagydíj helyszíne váltotta fel.

Siposnak rutinos versenyzőkkel kell felvennie a harcot csapaton belül

A lebonyolításon nem módosítottak: az időmérő után rendre 35 százalékos versenyt futnak, a pontozás pedig megegyezik a valódi F1-ben látottakkal. A konstruktőri bajnokság győztese 750 ezer dolláros díjazásban részesül. Az első két futamot október 13-án, míg az utolsót december 16-án rendezik.

Az F1 Esports Pro Series 2021-es versenynaptára

DátumHelyszín
Október 13.Bahrein
Október 13.Kína
Október 14.Ausztria
Október 27.Egyesült Királyság
Október 27.Olaszország (Monza)
Október 28.Belgium
November 24.Portugália
November 24.Hollandia
November 25.Egyesült Államok
December 15.Olaszország (Imola)
December 15.Mexikó
December 16.Brazília