Leclerc úgy érzi, Sainzcal jobban megértik egymást, mint Vettellel

Forma-1, Monacói Nagydíj, szerda, Carlos Sainz, Ferrari, Charles Leclerc
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 19: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Carlos Sainz of Spain and Ferrari walk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 19, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Clive Rose - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc kijelentette, Carlos Sainzcal már csak a spanyol versenyző életkora miatt is más típusú viszonyt ápol, mint korábban Sebastian Vettellel. A Ferrari pilótája szerint a két pole pozíció ellenére még mindig nagy a lemaradásuk az élcsapatokkal szemben, de a 2022-es idényre ez megváltozhat.

A Ferrarinál idén szemmel láthatóan sokkal jobb a hangulat, mint a 2020-as szezonban volt, és valószínű, hogy ebben nem csupán a javuló eredmények játszanak szerepet. A csapat és a tavalyi idény végén távozó Sebastian Vettel között ugyanis jól érzékelhetően megromlott a viszony, ám a helyére érkező Carlos Sainz új lendületet vitt Maranellóba.

Leclerc másfajta kapcsolatban van Sainzcal, mint Vettellel volt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Rose

Az istállóval 2024-ig szerződéssel rendelkező Charles Leclerc már korábban is méltatta új csapattársát, most pedig abból a szempontból hasonlította össze őt elődjével, hogy milyen kapcsolatot ápol, illetve ápolt velük. Mivel a négyszeres világbajnok több mint 10 évvel idősebb nála, a spanyol pilóta viszont csak 3-mal, nem meglepő, hogy utóbbival jobban megértik egymást.

– nyilatkozta a Channel 4-nak. – Emellett az érdeklődési körünk is megegyezik, és alapvetően mindenből versenyt csinálunk, amibe belekezdünk.”

Leclerc a Portugál Nagydíjat leszámítva egész évben remekel az időmérőkön, olyannyira, hogy Monacóban és Bakuban pole pozíciót szerzett. A hercegségben végül nem tudott részt venni a futamon, Azerbajdzsánban pedig bebizonyosodott, hogy a Ferrari még nincs a Red Bull és a Mercedes szintjén.

„Még mindig nagyon messze vagyunk [tőlük] – szögezte le. – A Forma-1-ben mindenhez idő kell, és ha megnézzük a különbséget a spanyolországihoz hasonló normál pályákon, akkor látjuk, hogy továbbra is távol vagyunk, szóval még mindig sok a dolgunk. Másfelől viszont úgy vélem, a 2022-es új szabályok nagy lehetőséget jelentenek, úgyhogy rendkívül fontos lesz számunkra, hogy a lehető legjobb pozícióban kezdjük el [azt az idényt].”

Leclerc a jövőre érkező új technikai szabálycsomagra utalt, ami teljesen felboríthatja az eddig megszokott erőviszonyokat,

éppen ezért minden istálló igyekszik a lehető leghatékonyabban felkészülni az új korszakra. Leclerc azonban nem csupán abban reménykedik, hogy a Ferrari sikerrel veszi az akadályt, hanem abban is, hogy az F1 törekvései megvalósulnak, és valóban szorosabb lesz a versenyzés.

Leclerc úgy véli, a középmezőnyben már most szoros a csata, jövőre pedig még közelebb kerülhetnek egymáshoz Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Nagyon remélem, és úgy érzem, ebbe az irányba megyünk – válaszolta az ezzel kapcsolatos kérdésre. – Ami mostani autókat illeti, a Mercedes és a Red Bull van az élen, majd némi lemaradással következik az összes középcsapat, szóval nagyon közel vagyunk [egymáshoz].

Leclerc hozzátette, ez nemcsak a szurkolók vágya, hanem a versenyzőké is, hiszen azt szeretnék, hogy szoros futamok esetén ők jelentsék a különbséget a riválisokkal szemben. Ez viszont manapság nem mindenkivel szemben lehetséges, hiszen egyes autók között túlságosan nagy a differencia.