Kiengedték a kórházból a Williams-istálló alapítóját

Forma-1, Claire Williams, Sir Frank Williams, Williams Racing, Brit Nagydíj 2019
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 12: Sir Frank Williams and Williams Deputy Team Principal Claire Williams talk in the Williams garage during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 12, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Karácsony előtt egy nappal hazamehetett a kórházból Sir Frank Williams, a Forma-1-es Williams-istálló alapítója, akinek filozófiáját a csapat a jövőben is követni fogja.

Valamivel több mint egy héttel ezelőtt aggasztó hírek érkeztek a Forma-1-es Williams-istálló alapítójáról, a 78 éves Sir Frank Williamsről. A mindennapjait több mint 30 éve tolószékben élő korábbi csapatfőnököt a családja által nem részletezett indokból kórházba kellett szállítani, állapota stabil volt. Most úgy tűnik, hogy a nehezém szerencsére túl van a sportág legendás alakja, karácsony előtt egy nappal ugyanis hazamehetett.

Sir Frank Williams már nincs kórházban Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Örömmel mondhatjuk, hogy Sir Franket kiengedték a kórházból és jelenleg otthon lábadozik – olvasható az erről szóló közleményben. – A Williams-család szeretné megköszönni mindenkinek a támogatást ez alatt a nehéz időszak alatt, és mindenkinek boldog karácsonyt és boldog újévet szeretne kívánni."

Noha Sir Frank Williams már évek óta a háttérbe húzódva figyelte egykori csapata ténykedését, mialatt az istállót lánya, Claire Williams irányította, az idén szeptemberig hivatalosan ő volt a gárda csapatfőnöke. A család azonban az idén eladta az alakulatot az amerikai Dorilton Capitalnak és szeptemberben befejezte az együttműködést az együttessel, amely nemrég új vezérigazgatót nevezett ki Jost Capito, a Volkswagen korábbi, McLarent is megjárt motorsport-főnökének személyében.

Ezzel egyidőben megszilárdították a Claire Williams távozása után ideiglenes csapatfőnökké előlépő Simon Roberts helyét, aki hangsúlyozta, hogy követve a Williams-család évtizedes filozófiáját, a jövőben is független istállóként kívánnak szerepelni az F1-ben, azaz nem akarnak egyetlen gyártó B-csapatává sem válni.

A Williams ezután is a saját útját járja majd Forrás: Getty Images/2020 Pool/Giuseppe Cacace

„Látjuk ennek az előnyeit, de nem akarunk B-csapat lenni. Szeretnénk fenntartani a függetlenségünket, de versenyképesebbé akarunk válni – mondta Roberts. – Előretekintve nyitottak vagyunk az együttműködés meghosszabbítására, annak a típusa azonban attól függ majd, hogy miben gondoljuk erősnek magunkat és véleményünk szerint miben van szükségünk támogatásra és segítségre. A csapat kultúrájának szempontjából nagy a szinergia azzal az úttal, amit Claire kijelölt, úgyhogy ehhez nagyon is tartani fogjuk magunkat."