Kórházba került Sir Frank Williams

Forma-1, Claire Williams, Sir Frank Williams, Williams Racing, Brit Nagydíj 2019
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 12: Sir Frank Williams and Williams Deputy Team Principal Claire Williams talk in the Williams garage during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 12, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nevét viselő csapat tájékoztatása szerint kórházba került Sir Frank Williams, a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb csapatfőnöke.

Szűkszavú közleményben adta hírül a Williams Racing, hogy a csapatot alapító Sir Frank Williams kórházba került, az állapota stabil. A 78 esztendős veterán idén adta el a részesedését a nevét viselő istállóban, amit a Dorilton Capital nevű befektetőtársaság vett át, de az istálló nevét és hagyományait megtartják.

Sir Frank Williams és lánya, Claire a tavalyi Brit Nagydíjon Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Sir Frank Williams az F1 történetének egyik legsikeresebb csapatfőnöke, az istállója még az ő irányítása alatt 114 győzelmet ért el, ezzel 4. az örökranglistán, a 3. helyezett Mercedes csak idén tudta megelőzni. A brit üzletember 1986-ban közúti autóbalesetet szenvedett, azóta kerekesszékhez kötött, a csapatát a gyógyulása idején néhai felesége, Ginny, majd a közelmúltban, Claire vette át.

A Williams-család az Olasz Nagydíjon búcsúzott el a Forma-1-től, alkalmazottként nem kívántak a csapat menedzsmentjében maradni, miután eladták azt a Dorilton Capitalnek, de pilótájuk, George Russell a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon köszönetet mondott nekik, és a csapat adott ki közleményt arról is, hogy Sir Frank Williams kórházi ápolásra szorul.

„Sir Frank Williamst nemrég kórházba szállították, ahol jelenleg stabil állapotban van. Frank egészségi állapota magánügy, ezért a család egyelőre nem ad ki további részleteket. Kérjük, tartsák tiszteletben a család magánéletét. A csapat idővel további közleményt fog kiadni. Köszönjük!” – áll a Twitteren megjelent üzenetben.

A csapatnál gyors gyógyulást kívánnak Sir Frank Williamsnek

A közlemény nem tér ki arra, hogy Sir Frank Williams betegsége összefüggésben van-e a koronavírussal vagy más okra vezethető vissza. A sportág legendája legutóbb a 2019-es Brit Nagydíjon jelent meg személyesen is a versenypályán, Silverstone-ban.