Vágólapra másolva!
Az elmúlt években a Red Bull döntött arról, hogy hol versenyezzen, a jövőben pedig a saját kezében szeretné tartani a sorsát. Az esetleges csapatváltásról is egyedül szeretne tárgyalni.

A Forma-1-ben egyre több versenyző dönt úgy, hogy nincs szüksége menedzserre, és inkább maga intézi a pályafutásával kapcsolatos ügyeket. Sebastian Vettelnek a 2007 óta tartó F1-es karrierje során soha nem volt menedzsere, és tavaly Hamilton is szakított a menedzsmentjével, a Mercedesszel is egyedül tárgyalt a szerződéshosszabbításáról.

A menedzser nélkül boldoguló versenyzők közé tartozik Daniel Ricciardo is, aki elárulta, a jövőben sem szeretné másra bízni az ügyeit. „Van körülöttem egy kisebb csoport, például egy ügyvéd, de valójában tényleg egyedül vagyok" – mondta. „Néha kapok tanácsot egy-két embertől, de általában saját magam döntök."

„Persze már több menedzser és ügynökség is megközelített" – tette hozzá. „Ne értsenek félre, biztos vagyok benne, hogy mindegyikük tudna valami hasznosat kínálni, de szeretném inkább a saját kezemben tartani a sorsomat."

Ricciardo maga szeretne dönteni a sorsáról Forrás: AFP

Ricciardót tinédzserkora óta támogatja a Red Bull, az elmúlt hetekben azonban felmerült, hogy a csapat gyenge formája miatt új állás után nézhet a következő szezonra. Már a Ferrarival is szóba hozták a nevét, amit az ausztrál „hízelgőnek" tartott, de nem erősítette meg, hogy tárgyalna az olaszokkal. Azt viszont nem tagadja, hogy megfontolja a csapatváltást, és az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat is nagyrészt egyedül szeretné intézni.

„Egészen eddig a Red Bull szava döntött az átigazolásaimnál, lényegében ők döntötték el, hová menjek. Ezért nem is volt szükségem menedzserre" – magyarázta. „Most már kicsit otthonosabban mozgok a paddockban. Úgy érzem, ha valakihez oda kellene mennem, a tárgyalás nagy részét egyedül is le tudnám bonyolítani."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!