Vágólapra másolva!
Horner lenyűgözőnek tartja Vettel időmérőn nyújtott teljesítményét - mindkét Q3-as gyors köre fél másodperccel jobb volt a többiek legjobbjánál a vizes pályán.

Hiába remekelt a pénteki edzésnapon Nico Rosberg a Mercedesszel, s hiába talált magára az esőben Fernando Alonso a Ferrarival, egyikük sem tudta elvenni a pole pozíciót Sebastian Vetteltől a Brazil Nagydíjon, így zsinórban nyolcadszor indulhat az élről a Red Bull valamelyik autója.

Az interlagosi kvalifikáció utolsó harmadának kezdetét a pályán felgyűlő nagy mennyiségű víz miatt körülbelül háromnegyed órával el kellett halasztani, de ez nem zökkentette ki a ritmusból Vettelt, aki magabiztosan végzett az élen. "Lenyűgözően teljesített az utolsó felvonásban, két olyan kört összerakva, amelyek fél másodperccel jobbak voltak mindenki másénál, ráadásul ennyire nehéz körülmények között. Mi mást mondhatnék?" - fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak nyilatkozva.

Vettel előbb 1:26.479-es, majd egy ennél 25 ezredmásodperccel lassabb kört futott. "A Q2 után nagyon elkezdett esni, ezért várakoznunk kellett. Miután újra pályára hajtottunk, meglepődtem, hogy mennyire eltűnt a víz róla. Átváltottam az intermediate gumikra, és kapásból sikerült jó kört futnom" - nyilatkozta.

"A második körömben próbáltam még jobbat menni, és nagyon közel jártam hozzá (de nem sikerült). Mindkét körömmel elégedett voltam, meglepett, hogy mekkora lett az előnyöm."

Sebastian Vettel elégedett Forrás: Red Bull

"Csak nagyon keveset tudtunk gyakorolni, mégis sikerült olyanná tenni az autót, amilyenné akartuk."

Csapattársa, Mark Webber a 4. rajthelyről vághat neki karrierje utolsó Forma-1-es futamának, bár nem sok, konkrétan 33 ezredmásodperc hiányzott neki ahhoz, hogy megelőzze az utolsó körében hibázó Alonsót.

"Azt a pozíciót szereztük meg, amelyiket véleményem szerint megérdemeltük. Nem éreztem úgy, hogy nagyon gyorsak lennénk az időmérőn. Lassúnak éreztem az autót, szenvedtem a tapadással" - mondta az ausztrál, de bízik benne, hogy innen indulva is lehet keresnivalója a versenyen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!