Vágólapra másolva!
Webbert két különböző műszaki hiba akadályozta, Christian Horner már azt is lenyűgözőnek tartja, hogy egyáltalán sikerült bejutnia a hungaroringi Q3-ba. Sebastian Vettel kijelentette, hogy nem azért volt kevésbé agresszív az utolsó körében, mert azt hitte, már övé a pole pozíció.

Az utolsó pillanatban kicsúszott a pole pozíció Sebastian Vettel kezéből a Magyar Nagydíj időmérőjén: az utolsó rohamban Lewis Hamilton 38 ezredmásodperccel jobb időt futott nála, így be kellett érnie a 2. hellyel. A Red Bull versenyzőjének még stratégiai előnye is volt azáltal, hogy a mezőnyből egyedüliként két szett friss lágy gumival próbálkozhatott a Q3-ban, de ezt nem sikerült tökéletesen kihasználnia.

Hamilton teljesítményét "kivételesnek" tartja, ugyanakkor azt gondolja, hogy képes lett volna legyőzni őt. A futamot bizakodva várja. "Szerintem Lewis körideje a mi autónkban is benne volt, de utólag mindig könnyű azt mondani, hogy valamit másképp kellett volna csinálnunk. Nem tettük, úgyhogy csak a 2. helyet érdemeljük meg" - nyilatkozta. "Szerettem volna kicsit gyorsabb lenni, és megszerezni a pole-t, de így is remek helyzetben várhatjuk a holnapi napot. Jó az autó, jó a versenytempónk."

"Mindkét körömmel elégedett voltam, a második kísérletemnél a középső szektorban vesztettem időt. Talán nem voltam elég agresszív ott." Az Origo F1hírek kérdésére elmondta, a második gyors körében nem ringatta magát abba a hitbe, hogy már övé a pole pozíció, és nem ez volt az oka annak, hogy a kelletéhez képest kevésbé volt agresszív.

"Nem, semmiképpen sem. Elvégre nem nyaralni jöttem ide. Ha megtehetném, most szívesen újra lefutnám azt a kört. Azon a részen vesztettem egy kis időt, agresszívabbnak kellett volna lennem. Ez nem azt jelenti, hogy nem nyomtam keményen a gázt, de talán még keményebben kellett volna, hogy nyerjek ott egy kis időt" - közölte.

Sebastian Vettel nem bánkódik a 2. rajthely miatt Forrás: Red Bull


A másik Red Bullt vezető Mark Webber csak a 10. helyről rajtolhat a futamon, miután az időmérő elejétől kezdve műszaki problémákkal küszködött. "Mark autójával sajnos két probléma is akadt, egy a váltásokkal, egy pedig a KERS-sel, ami körönként körülbelül 0,8 másodpercébe került. Lenyűgöző munkát végzett a Q3-ba jutással" - méltatta pilótáját Christian Horner csapatfőnök, akit azonban látszólag nem hatottak meg a dicsérő szavak.

"Ez az időmérő óriási csalódást jelent. Sok zűr volt az autóval, rengeteg köridőt elvesztegettünk a garázsban, több elem nem működött megfelelően" - mondta. "Hihetetlen, és egyben bosszantó, hogy ennyire távolra kerültem az autómban rejlő lehetőségektől. Ez idegesítő, és ez a pálya kegyetlen annak, aki rossz pozícióba kerül."

"Az első rajtsorért kellene támadnunk, ehelyett a nyamvadt 10. helyen végeztünk. Ez púp volt a hátamra." Webber a Q3-ban nem ment mért kört, így legalább szabadon megválaszthatja, hogy milyen gumival vág neki a versenynek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!