Vágólapra másolva!
A Red Bull a döntésnél nem veszi figyelembe, hogy Ricciardo fizetése vélhetően sokkal alacsonyabb lenne. Räikkönen az ösztöneire fog hallgatni.

Miután Christian Horner lényegében kizárta, hogy Jean-Eric Vergne is esélyes lehet még Mark Webber év végén megüresedő helyére, már csak Kimi Räikkönen és a Red Bull-lal a múlt héten tesztelő Daniel Ricciardo reménykedhet a szerződésben. Räikkönen továbbra is azt állítja, még nem döntötte el, hogy elfogadná-e az osztrákok ajánlatát, és a csapat sem tudja még, hogy melyikükkel járnának jobban.

Bár Ricciardo minden bizonnyal sokkal alacsonyabb fizetésért is elvállalná a munkát, Horner kijelentette, a pénz nem akadályozhatja meg Räikkönen szerződtetését. "Ezt nem igazán vesszük figyelembe a döntés meghozatalakor" – mondta. Szerinte anyagi szempontból sem biztos, hogy Ricciardóval járnának jobban.

"Az sem mindegy, hogy a konstruktőri bajnokság első, második, harmadik vagy negyedik helyén végzünk, hiszen elég jelentős különbségek vannak a pénzdíjakban. Az is negatív hatással lenne ránk, ha nem szereznénk elég pontot" – magyarázta.

Räikkönen tudja, hogy nem mindenki lesz elégedett a döntésével Forrás: AFP

Horner a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitzhez hasonlóan elégedett volt Ricciardo munkájával a silverstone-i teszten. Elmondta, sokkal teljesebb képet kaphattak az ausztrál képességeiről úgy, hogy a saját autójukat tesztelte. "Daniel nagyon jól alkalmazkodott. Össze tudtuk hasonlítani a teljesítményét Sebastianéval, aki a következő napon vezette az autót" – mondta. "Egy versenyzőn mindig sokkal nagyobb a nyomás, ha egy élcsapatnál kell vezetnie. Daniel azonban nagyon pozitívan reagált erre."

Ettől függetlenül a legtöbben még mindig Räikkönent tartják az esélyesebb jelöltnek, bár a finn megint ködösen nyilatkozott, amikor a jövőjéről kérdezték. Elmondta, a döntésében leginkább az ösztönei fogják vezérelni, és nem érdekli, hogy mások hogyan vélekednek majd. "Akárhogyan döntök, valaki biztos azt gondolja majd, hogy hülyeséget csináltam. Ettől én még érezhetem úgy, hogy ez a jó döntés" – nyilatkozta a finn.

"Fogalmam sincs, mi lesz ebből – várnunk kell, és majd kiderül. Bárhogy is döntök majd, a választásom remélhetőleg helyesnek bizonyul" – tette hozzá. Tisztában van vele, hogy kockázatos döntést kell meghoznia, de állítása szerint akkor sem fog nagyon bánkódni, ha kiderül, hogy rossz lóra tett.

A zárkózott finn állítólag azért is érzi jól magát a Lotusnál, mert a többi csapathoz képest itt kevesebb rendezvényen kell részt vennie. Most viszont tagadta, hogy ezen is múlna a döntése. "Sokat pletykálnak a PR-napokról – azt mondják, a Lotusnál csak 10 ilyen nap van, míg más istállóknál több száz" – mondta. "Én viszont már több élcsapatnál versenyeztem, és pontosan tudom, hogy megy ez. Mindenki másképp számolja az ilyen a napokat."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!