Vágólapra másolva!
A német a szezon során először elismerte, talán rosszul döntött, amikor a Sauberhez igazolt. Nem tagadja, hogy gyorsabba autóra számított a svájciaknál. 


A nagy tehetségnek tartott Nico Hülkenberg a tavalyi idényt a Force Indiánál töltötte, ahol rendszerint gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, Paul di Restánál. Ezzel más csapatok érdeklődését is felkeltette, és 2013-ra átigazolt a Sauberhez. A svájciak tavaly 17 ponttal többet gyűjtöttek, mint a Force India, ráadásul négy versenyen a dobogóra is felállhattak.

Hülkenberg ezért arra számított, hogy idén gyorsabb autóval versenyezhet, de az eddigi futamok alapján csalódnia kellett: az indiaiak az 51 megszerzett pontjukkal még a McLarent is megelőzik - a konstruktőri tabella 5. helyén állnak -, a Sauber pedig a 8. helyen szerénykedik, Hülkenberg mindössze 5 pontot tudott eddig gyűjteni.

Hülkenberg azt hitte, a Saubernél idén eredményesebb lesz Forrás: AFP

„A csapathoz hasonlóan természetesen én sem így képzeltem el az idei szezont” – nyilatkozta a német a Speed Weeknek. „Egyértelmű, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk. De sajnos ilyen a Forma-1 – soha nincs garancia arra, hogy az általunk meghozott döntések helyesnek bizonyulnak.”

Hülkenberg eddig tagadta, hogy megbánta volna a döntését, most azonban elismerte: „fáj” neki, amikor egy Force India lehagyja őt a futamokon. „A pályán még nem előztek meg, de a stratégiájuknak köszönhetően már többször elém kerültek a bokszban. Ez fáj. Szeretném, ha gyorsabb lenne az autóm.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!