Vágólapra másolva!
A Red Bull Kanadában is alig tudta visszafogni a győzelem felé robogó Vettelt, akit Ayrton Senna 1988-as balesetének emlegetésével próbáltak óvatosságra inteni.

Ayrton Senna nagy előnnyel, senkitől sem zavartatva haladt az élen az 1988-as Monacói Nagydíjon, de egy pillanatnyi elbambulás miatt falnak ütközött, eldobva a győzelmet. A Red Bull attól félt, hogy ugyanez Sebastian Vettellel is megtörténhet a hétvégi Kanadai Nagydíjon, ezért a futam végén Senna emlékezetes balesetére emlékeztetve próbálták rávenni arra, hogy lassítson.

Christian Horner csapatfőnök a leintés után részletezte, hogy milyen párbeszédük volt a győzelem felé haladó pilótával. "Van, ami nem lep meg bennünket, ilyen a leggyorsabb körös téma is. (Vettel) természetesen ráhajtott (a leggyorsabb körre)" - nyilatkozta.

"Szóltam Rockynak (Guillaume Rocquelin-nek, a versenymérnökének), hogy 'fegyelmezze meg.' Miután Sebastian lila (legjobb) részidőt futott az első szektorban, annyit mondott neki, hogy 'Monaco 1988, Senna.'"

"Azt gondoltam, ez talán beválik, mire Seb annyit felelt a rádión, hogy 'rendben, csak vicceltem' - egy lila szektorral. Utána visszavett a tempóból."

Vettel magabiztosan nyert Forrás: Red Bull

A montreali győzelmet simán megkaparintó Vettelnek korábban két izzasztó pillanata is volt: először a falat súrolta az egyik kerekével, majd a bukótéren átvágva vette be az egyik kanyart.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!