Vágólapra másolva!
Jenson Button elégedetlen a szombati időmérőn elért kilencedik helyével, szerinte innen nehéz lesz jó eredményt elérnie. Csapattársa, Sergio Pérez a saját teljesítményét emelte ki az időmérő után.

A McLaren brit versenyzője 1:15.647-es idejével a kilencedik helyet szerezte meg a Monacói Nagydíj időmérő edzésén. A Q3 végén elment az erő az autójából, így nem volt esélye a jobb eredményre. "Kilencedik vagyok, de ennyi. Saját magunk legnagyobb ellenségei vagyunk. Ha az autó jól is működik, és mindent jól is csinálunk, a végén jön egy ilyen hiba a Q3-ban. Ez most nem a legkönnyebb számunkra" - mondta az Autosportnak.

"Közvetlenül az etap végén történt valami az üzemanyagpumpával, mert elment az erő az autóból, így nem tudtam mért kört teljesíteni. Kár érte, mert ezt a hibát leszámítva, amelyre utaló jeleket amúgy már a Q2 végén is láttunk, ez nagyon jó időmérő volt számomra. A csapat nagyszerű munkát végzett, mindig a megfelelő gumival küldtek ki a megfelelő időben. A sebességünk is jó volt, és én is úgy éreztem, hogy bármilyen körülmények között jól vezettem, de ez nem ér sokat, ha az utolsó etap végén nincs meg a megfelelő teljesítményünk."

Button azt jósolja, hogy a versenyen nehéz lesz előrébb jutnia. "Ha a kilencedik helyről rajtolva bekerülnénk a legjobb ötbe, az már sokat jelentene."

Forma-1, Monacói Nagydíj, Jenson Button, McLaren Forrás: McLaren

Pérez 1:15.138-as időt ért el a Q3-ban, így a hetedik helyet szerezte meg az időmérőn. "Nem túl jó érzés úgy áthaladni a célvonalon, hogy az ember azt hiszi, ment egy fantasztikus időt, aztán kiderül, hogy csak hetedik. Mégis azt hiszem, hogy elég erős teljesítményt nyújtottam ma itt, Monacóban, és maximálisan kihasználtam az autó lehetőségeit."

"Tudjuk, hogy a teljesítményünk még nem elég jó, ezért folyamatosan igyekeznünk kell. Azonban a csapat eddig fantasztikus munkát végzett ezen a hétvégén, és remélem, hogy meg tudjuk tartani ezt a lendületet holnapra is, és tudunk szerezni pár pontot" - mondta a mexikói.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke a versenyzőit méltatta. "Holnap hosszú és nehéz versenynek nézünk elébe, és bár előzni megint csak olyan nehéz lesz, mint mindig, az esetleges hibák elkerülhetetlenül szerepet fognak játszani a verseny végkimenetelében"- jegyezte meg.