Ez a gyönyörű rejtett görög sziget lehet Rodosz kihívója

görög sziget
Vágólapra másolva!
Mykonos és Santorini a legnépszerűbb görög szigetek közé tartozik, de van egy gyönyörű rejtett gyöngyszem, ami ugyanolyan szemet gyönyörködtető strandokkal és luxusüdülőhelyekkel büszkélkedhet, mint Kréta vagy Rodosz. Mivel a turisták körében szinte alig ismert a sziget, ennek köszönhetően a nyüzsgő tömegek is elkerülik.
Vágólapra másolva!

A rejtett görög szigeten azok érezhetik magukat a legjobban, akik arra vágynak, hogy luxusüdülőhelyeken töltsék a nyaralásukat. Rengeteg hangulatos bár és kiváló éttermek várják a helyi specialitásokkal azokat, akik Aloniszosz szigetét választják úti céljuknak. 

A szigeten a bárok és üdülők mellett érdemes bejárni az ottani túraútvonalakat is. 

Kirándulás közben történelmi emlékhelyet, múzeumot találhatunk, míg az óváros macskaköves utcáin tavernák és üzletek sorakoznak,

 amikben úgy érezhetjük magunkat, mintha a Mamma Mia című film forgatásán lennénk. 

Aloniszosz, görög sziget
Aloniszosz partjain a legtisztább az Égei-tenger vize
Fotó: Pixabay

Aloniszosz egyik fő vonzereje a strandok, ugyanis a sziget partján a legtisztább az Égei-tenger. A Steni Vala, a Glyfa és a Votsi Beachhez kristálytiszta sekély vizek tartoznak, ahol apró halrajok mellett úszhatunk a tengerben. 

Azonban a sziget strandjai közül az egyik legnépszerűbb hely a kavicsos Agios Dimitrios Beach. 

Egy elégedett turista azt írta, a strandról számos cikkben olvasott és látott képeket, és mikor oda utazott, az beváltotta az elvárásait. Ugyanis ugyanolyan szemet gyönyörködtető volt, mint a fotókon. 

Aki viszont a homokosabb partokat kedveli, annak a Chrisi Milia strandot kell meglátogatnia, amit aranyhomok borít. Sőt még néhány üzlet is van a parton, ha bárkinek szüksége lenne néhány italra és nassolnivalóra. - írja a Mirror.