Vágólapra másolva!
Óriási politikai botrányt okozott, hogy Lionel Messi nem lépett pályára Hongkongban az Inter Miami barátságos meccsén. Az argentin világbajnok egy sérülés miatt, az utolsó percekben döntött úgy, hogy nem lép pályára. A hoppon maradt szurkolók most visszakapják a megvett belépők árának a felét.

A meccs szervezője azt követően döntött így, hogy a februári meccset követően még hetekkel később is forrongtak a kínai szurkolók, akiknek a többsége csak azért vett jegyet, hogy lássa a világbajnok sztárt. A jegytulajdonosoknak a visszatérített összeg fejében vállalniuk kell, hogy nem tesznek jogi lépéseket a szervezőkkel szemben. A kártérítés egyénként 7 millió dollárnál is nagyobb összeget tesz ki. A meccs utáni politikai viharokról hosszú cikkben külön írtunk.

Lionel Messi végig a kispadon ücsörgött
Fotó: Peter PARKS / AFP

A telt házas stadionban 38 ezren voltak, akik fejenként 200 ezer forintnál is több hongkongi dollárt adtak a belépőkért. Közülük sokan fütyültek és a pénzüket követelték vissza, miután úgy ért véget a meccs, hogy Messi végig a kispadon ült.

A szervezők szerint ők is csak félidőben tudták meg, hogy Messi nem fog pályára lépni, ekkor értesítették a kormányt is, és arra kérték Messit, hogy akkor legalább menjen a pályára és integessen a szurkolóknak, de ezt nem tette meg.

A történtek azért is fájtak annyira a helyieknek, mert a következő napokban Messi már játszott egy barátságos meccsen Japánban, majd azt mondta, sajnálja, hogy a fájdalmas sérülése miatt nem léphetett pályára Hongkongban.

Azóta is különböző összeesküvés-elméletek keringenek, miszerint a Miami politikai okokból nem játszatta Messit, hogy megszégyenítsék Hongkongot. Messi erre később úgy reagált, hogy különleges kapcsolata van a kínai emberekkel, de a kialakult helyzet miatt a kínaiak az argentin válogatott Kínába tervezett barátságos meccseit is lemondták.