Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo az al-Sahab elleni mérkőzésen bemutatott gusztustalan mozdulata nagy port kavart, ám a portugál sztár csak egymeccses eltiltást kapott. Az ötszörös aranylabdás ismét megszólalt az esetről, és újra magyarázkodásba kezdett.

Az al-Nasszr ötszörös aranylabdás sztárja az al-Sahab 3-2-es legyőzése során az ágyékát fogdosva mutogatott az ellenfél szurkolóinak, akik Lionel Messi nevének kiabálásával hergelték. Az obszcén jelenet nem szerepelt a hivatalos meccsközvetítésben, de az interneten hamar elterjedt, és a Szaúdi Labdarúgó Szövetség (SAFF) közölte, hogy kivizsgálja a botrányos esetet. Ronaldo végül megúszta egymeccses eltiltással a történteket, majd azt nyilatkozta, Európában teljesen megszokott az ilyen típusú megnyilvánulás.

Al Ain v Al Nassr - AFC Champions League, Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo obszcén mozdulata felháborodást keltett 
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Folytatja a magyarázkodást Ronaldo

Ronaldo az egyik sajtótájékoztatón ismét megszólalt az esetről, amellyel kapcsolatban tulajdonképpen folytatta a magyarázkodást. 

Mindig tisztelni fogom minden ország kultúráját, ahogy a mai napig is tisztelem, de az emberek nem mindig azt látják, ami a valóság. Még egyszer leszögezem, hogy ebben az országban nem fogok többet ilyet tenni, de Európában az ilyesmi teljesen normális"

- kezdte védőbeszédét a portugál.

"Néha a játék iránti szenvedély és a meccsek feszültsége arra késztet bennünket, hogy hibázzunk" - tette hozzá a 39 éves sztár.

Ronaldo klubja, az al-Nasszr a szaúdi ligában 23 forduló után a második helyet foglalja el a tabellán, 12 ponttal lemaradva az éllovas al-Hilal együttesétől. A rijádi csapat az Ázsiai Bajnokok Ligájában is kiesésre áll, a negyeddöntős párharc első meccsén 1-0-ra kikapott az egyesült arab emírségekbeli al-Aintól.

Kapcsolódó cikkek