Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén a Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc teljesítette a leggyorsabb kört. A Red Bull holland versenyzőjének, Max Verstappennek az első gyakorlás végén megsérült az autója, de a szerelők villámgyors munkavégzésének köszönhetően elegendő kört tudott futni a második szabadedzésen is, és ezen is másodikként zárt.

A Lando Norris győzelmével záruló első gyakorláson látott nagy baleset miatt Alexander Albon nem vett részt az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén. Rajta kívül sokáig úgy tűnt, Max Verstappen sem indulhat el az első edzés hajrájában elszenvedett padlólemez-sérülés miatt, de végül a Red Bull holland pilótája a gyakorlás második felében a pályára tudott hajtani.

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2024, Max Verstappen
Max Verstappen sokat köszönhet a Red Bull gyors szerelőinek
Fotó: Paul Crock / AFP

A második Forma–1-es szabadedzés nagy részében a Ferrarik és az Aston Martinok álltak az élen, miközben a Mercedesek továbbra is szenvedtek az autó egyensúlyával, ami több megcsúszást és kanyarlevágást eredményezett számukra (is). 

Lewis Hamiltonnak meg is sérült az autója a 10-es kanyar külső ívén található kerékvetőtől, 

így az edzés jó részét a bokszban töltötte, mielőtt a hajrában visszatért a pályára – de ekkor is problémákat jelentett a rádióban.

Az utolsó percekben már elsősorban versenyszimulációs köröket futottak a versenyzők, így nem voltak javítások a köridőkben. 

A második gyakorlást végül a ferraris Charles Leclerc 381 ezredes előnnyel nyerte 

Max Verstappen, és 430 ezreddel csapattársa, Carlos Sainz előtt.

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2024, Charles Leclerc
Leclerc nyerte a második szabadedzést
Fotó: Paul Crock / AFP

Az Ausztrál Nagydíj hétvégéje magyar idő szerint szombaton 2:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, majd 6 órától jön az időmérő. Az 58 körös futamra vasárnap, magyar idő szerint 5 órától kerül majd sor.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek