Élő adásban szenvedett halálos balesetet a híres brit versenyló - videó

Hidden Law a célvonalban eltörte a lábát és később elpusztult.
Hidden Law a célvonalban eltörte a lábát és később elpusztult.
Fotó: @RacingTV
Vágólapra másolva!
A brit ITV nézői élő adásban voltak tanúi annak a megrázó pillanatnak, amikor egy versenyló eltörte a lábát és elpusztult, közvetlenül azután, hogy bejelentették a népszerű derbi győzteseként.
Vágólapra másolva!

A Hidden Law nevű ló dinamikusan futott ki a rangos Epsom Classic verseny rajtvonalából, ám percekkel később eltört a hátsó lába, közvetlenül a célvonal átlépése után.

Hidden Law, aki két indulásából egyet megnyert, esélyesként indult a Chester Vase-en, Anglia egyik elismert lóversenyén.

Hidden Law a célvonalban eltörte a lábát és később elpusztult.
Hidden Law a célvonalban eltörte a lábát és később elpusztult.
Fotó: @RacingTV / X

A Charlie Appleby 2000 Guineas-győztes istállójából származó Godolphin csikó két, Aidan O'Brien által edzett lóval mérkőzött meg. Mindkettőt kényelmesen utasította maga mögé, és három hosszal megnyerte a Group 3 díjat. Mégis éppen csak átért a célvonalon William Buick zsoké alatt, amikor hirtelen elesett, mert eltört az egyik hátsó lába.

Hidden Law lett a győztes, de ez egy szörnyű incidens, hiszen később megerősítették, hogy a lovat nem lehetett megmenteni.

A legfrissebb hírek szerint Hiddle Law-t egy kocsiba tették és elvitték a pályáról - írta a Mirror.

Szörnyű balesetek a lóversenyeken

Elképesztően nagy baleset történt egy hongkongi lóversenyen is, ahol 3 zsoké megsérült, és az eset után két versenylovat meg kellett szabadítani a szenvedéseiktől. A célegyenesre ráfordulva több ló is összeütközött egymással, hatalmas balesetet okozva. Négy ló borult fel a szerencsétlen balesetben. A brutálisan végződő versenyen a három zsokét kórházba kellett szállítani. A balesetben megsérült két lovat (Amazing Star, Naboo Attack) el kellett altatni.

Tavaly az angol királyi pár előtt okozott brutális balesetet egy ló. Súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba egy pályabírót, miután hatalmas erővel fejbe rúgta őt egy megbokrosodott állat Európa legnépszerűbb lóversenyén, a Royal Ascoton.

Egy zsoké az ohiói Thistledown pályán megrendezett lóverseny közben az élen haladva leesett a lováról. Cedillo lova megbotlott a kanyarban, aminek következtében a zsoké elvesztette az egyensúlyát, és a földre zuhant. A többi versenyző szorosan mögötte érkezett, így esélye sem volt elkerülnie, hogy megtapossák őt az állatok.

Korábban arról is írtunk, hogy 26 éves korában elaltatták Fusaichi Pegasust, minden idők legdrágább versenylovát. A remek versenylóként számontartott állat 2000-ben ért fel a csúcsra, amikor megnyerte a Kentucky Derbyt, második lett a Red Bullet versenyen, a Breeders' Cup Classicon pedig a hatodik helyen vágtatott be a célba. Kilenc versenyen indult, ezek közül 6-ot megnyert, amivel 1,994 millió dollárt keresett a tulajdonosának.