Kiderült, milyen elképesztő összegbe kerül Michael Schumacher kezelése

Forma-1, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj 2000
Portrait of German Ferrari driver Michael Schumacher taken during a press conference in the media center of the Monza racetrack, 07 September 2000, three days before the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by PIERRE VERDY / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2013 decemberi síbalesete óta folyamatos orvosi ellátásra szorul Michael Schumacher. A hétszeres világbajnokot 2014 júniusa óta a genfi családi házában ápolják, ahol külön rehabilitációs központot is kialakítottak neki.

A The Sun információ szerint

a német felépülését szolgáló rehabilitációs program heti 115 ezer fontba, azaz 53,8 millió forintba kerül.

A költségek fedezéséért a legutóbbi információk szerint hamarosan Mallorcára költöző család a norvégiai nyaralóháza mellett egy jachtját is eladta az utóbbi esztendőkben, nagyjából 25 millió font (11,7 milliárd forint) értékben.

Michael Schumachert közel kilenc éve szorul állandó ápolásra Forrás: AFP/Pierre Verdy

Schumacher állapotát óriási rejtély övezi a közel kilenc évvel ezelőtti síbalesete óta. Egyes források alapján a német élete végéig tolószékben marad, de képes reagálni a körülötte lévő dolgokra. 2019-ben őssejtinfúziót kapott, később pedig őssejtbeültetéssel is próbálkoztak nála Párizsban. Kezelőorvosa, Dr. Philippe Menasche elmondta,

Schumacher szívéből sejteket juttatott át az agyába, ezzel pótolva a sérült idegeket.

Egy olasz idegsebész, Dr. Nicola Acciari a lapnak elmondta, a hétszeres világbajnok a sokévnyi fekvés miatt izomdegenerációtól és csontritkulástól is szenved, így

a legfontosabb cél a német idegrendszerének a regenerálása.

Az őssejtterápia sikeressége egyelőre ismeretlen, Menasche azonban figyelmeztette a rajongókat, hogy „ne várjanak csodát" a kezeléstől.