Vágólapra másolva!
Noha többször is folytattak kerék a kerék elleni csatát, Lewis Hamilton és Max Verstappen eddig csak egyszer ért össze az idei szezonban. A hétszeres világbajnok azon lesz, hogy többször ne is koccanjanak, de azt ő sem zárta ki, hogy előbb-utóbb ez is bekövetkezhet.

Az idei szezon eddig Lewis Hamilton és Max Verstappen rivalizálásáról szól, és nagy valószínűséggel a továbbiakban is arról fog szólni. A nézők örömére a világbajnoki címért hajtó kettős az eddigi négy verseny során többször is kerék a kerék elleni csatába bonyolódott egymással, ezek során pedig egyszer össze is ért. Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke szerint csak idő kérdése, hogy a két rivális kiüsse egymást, Hamilton ugyanakkor azon lesz, hogy ezt elkerülje.

Hamilton és Verstappen már többször is egymás mellé került az idén Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A Mercedes és a Red Bull pilótája közül egyértelműen utóbbi szokott agresszívabb lenni, noha Portugáliában Hamilton sem bánt kesztyűs kézzel az ellenfelével. Imolában a rajt után azonban Verstappen volt az, aki leszorította a hétszeres világbajnokot, akinek a szárnyából le is tört egy darab, majd Barcelonában úgy vetődött be mellé, hogy csakis Hamilton előzékenységén múlt, hogy nem ütköztek össze.

– nyilatkozta Hamilton a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján, miután felhozták neki a témát és Brown szavait.

A Mercedes világbajnoka Verstappen keménykedése ellenére úgy érzi, hogy tisztelik egymást, miközben úgy látja, hogy riválisa jobban akar bizonyítani. „Szerintem a jó dolog az, hogy megfelelő mértékű tisztelet van közöttünk.

– mondta, majd rátért arra, hogy ő azért is szokott ilyenkor engedni, mert hosszú távban gondolkodik, ami eddig is bejött neki. – Én inkább azt a mentalitást képviselem, hogy ez egy maraton és nem sprint. Végső soron emiatt olyanok a statisztikáim, amilyenek. Így fogom folytatni a továbbiakban is, és mindent meg fogok tenni, hogy elkerüljem az ütközést vele."

Hamilton a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem változtat a hozzáállásán Forrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Noha Hamiltont Nico Rosberggel való csatározása óta nem késztették ekkora harcra, miközben évek óta a Mercedest sem tudta senki ennyire megszorongatni, mint most a Red Bull, a címvédő úgy véli, hogy a hozzáállás tekintetében semmi sem változott. „Minden évben az a cél, hogy mindent kihozzunk magunkból. Egyik év sem olyan, legyen akár két tized vagy öt tized az előnyöd vagy a hátrányod, amelyikben azt mondod, hogy most nem fogok annyit beleadni. Minden évben mindent beleadunk mindent, néha pedig nem a terv szerint alakulnak a dolgok."

„Bizonyos dolgok elvonhatják az ember figyelmét, és akkor nem használja ki a lehetőségeket, vagy nem mindig teljesít úgy, ahogyan szeretne. Ebben az évben nem feltétlenül ez a helyzet. Úgy indult a szezon, ahogy akartam. Alkalmazkodtam a járványhelyzet miatti figyelemelterelés után ahhoz, hogy miként hozzam ki a legtöbbet magamból.

Összességében szerintem magasabbra emeltem a lécet, és csapatként is ez a célunk" – zárta mondandóját a világbajnoki pontverseny első helyezettje.