Hamilton marad a Forma-1-ben, az idén is Mercedesszel versenyez

Forma-1, Spanyol Nagydíj, csütörtök, Lewis Hamilton, Mercedes
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 13: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 13, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Joao Beato/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hosszas huzavona után végre aláírta új szerződését Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka. A korábbi hírekkel ellentétben a brit pilóta csak egyetlen évvel hosszabbított.

Véget értek a találgatások, Lewis Hamilton meghosszabbította a tavaly év végén lejárt szerződését a Mercedesszel, így az idén is ott lesz a Forma-1-es rajtrácson. A korábban rendszerint három évre hosszabbító hétszeres világbajnok azonban csak 2021-re kötelezte el magát, miközben korábban arról lehetett olvasni, hogy két évre ír alá, opcióval egy harmadik szezonra.

Hamilton marad Forrás: 2020 Pool/xpbimages.com/Xpb Images

„Izgatottan vágok bele a kilencedik idényembe a Mercedesszel. A csapatunk elképesztő dolgokat ért el együtt, és szeretnénk tovább építeni a sikereinkre, miközben szeretnénk folyamatosan fejlődni a pályán és azon kívül is" – olvashatók Hamilton szavai a közleményben.

A bejelentés kitér arra, hogy Hamilton és a Mercedes közös jótékonysági alapítványt hoz létre azért, hogy így hívják fel méginkább a figyelmet a hétszeres világbajnok számára kiemelten fontos kérdésekre, mint az esélyegyenlőség elősegítése és a környezetvédelem.

„Elszánt vagyok, hogy folytassuk az együtt megkezdett utat és sokszínűbbé tegyük a motorsportot a jövő generációinak. Hálás vagyok a Mercedesnek, amely elképesztően támogató volt a felhívásomra, hogy foglalkozzunk ezzel."

„Büszkén mondhatom, hogy az idén továbbvisszük ezeket az erőfeszítéseket azzal, hogy elindítunk egy alapítványt, amely a sportban való sokszínűségnek és befogadásnak szenteli a működését. Inspirál mindaz, amit közösen építhetünk és már alig várom, hogy márciusban visszatérjek a pályára."

Wolff már korábban hosszabbított, így folytatódik az F1 történetének legsikeresebb csapatfőnökének és pilótájának együttműködése Forrás: Daimler AG/© LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég mindenkit megnyugtatott arról, hogy folytatni fogják az együttműködésüket Hamiltonnal, most pedig elmondta, hosszú távú közös projektbe kezdtek, már ami a közös alapítványt illeti.

Arról azonban nem szólt, hogy miért csak egy évvel hosszabbítottak szerződést.

„Mindig is egyetértettünk Lewis-zal abban, hogy folytatni fogjuk, de a nagyon szokatlan 2020-as év azt jelentette, hogy időbe telt lezárni a folyamatot" – nyilatkozta a csapatfőnök.

„Együtt úgy döntöttünk, hogy egy újabb szezonra meghosszabbítjuk az együttműködésünket, valamint hosszabb távú projektbe kezdünk, hogy ezzel megtegyük a következő lépést a közös elköteleződésben a sportágunk sokszínűbbé tétele felé. Lewis rekordjai a sportvilág által valaha látott legjobbakéval vannak egy szinten, értékes nagykövet a brandünk és a partnereink számára is. A Mercedes és Lewis története beírta magát a sportág történelemkönyveibe az elmúlt nyolc szezonban, mi pedig éhesek vagyunk a további küzdelemre és arra, hogy újabb fejezeteket adjunk ehhez a könyvhöz."

Hamilton az idén nyolcadik vb-címéért szállhat harcba Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2020 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Hamilton tehát megkapja a lehetőséget, hogy az idén megszerezze nyolcadik világbajnoki címét és egyedüli csúcstartóvá váljon ezen a téren,

az azonban a mai bejelentés alapján nem biztos, hogy a Forma-1 2022-ben kezdődő új korszakában is a mezőny tagja lesz.

Hamilton bejelentésével hivatalosan az utolsó versenyzőülés is elkelt az idei szezonra.