Szerződése még nincs, de Hamilton már készül az F1-es rekorddöntésre

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, FIA Gala
UNSPECIFIED - DECEMBER 18: In this screengrab Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is presented with the FIA President Special Award during the 2020 FIA Prize Giving on December 18, 2020. (Photo by Getty Images/Getty Images for FIA)
Vágólapra másolva!
A jelenleg F1-es szerződés nélküli Lewis Hamilton elárulta, minden erejével azon lesz, hogy megnyerje a nyolcadik világbajnoki címét. A brit pilóta ugyanakkor úgy véli, a Red Bull ezúttal komoly kihívó lesz.

Lewis Hamiltonnak még mindig nincs szerződése a 2021-es szezonra a Mercedesszel, ami igencsak szokatlan, hiszen személyében nemhogy a mezőny, de a Forma-1 történetének legsikeresebb versenyzőjéről beszélünk. A 36 éves pilóta ugyanakkor egyértelművé tette, arra készül, hogy idén is ott lesz a rajtrácson, sőt, meg szeretné nyerni a nyolcadik világbajnoki címét.

Az egyelőre szerződés nélküli Hamilton rekorddöntésre készül Forrás: Getty Images for FIA/2020 Getty Images/Getty Images

Ezzel a pole pozíciók és a futamgyőzelmek után ebben a tekintetben is megdöntené Michael Schumacher rekordját, és mindhárom kategóriában ő állna az élen. Hamilton leszögezte, hogy erre az idényre ezt a célt tűzte ki magának.

– nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport SportWeek című kiadványának. – A körülöttem dolgozó számos remek emberrel együtt teljes mértékben erre koncentrálok.”

Sokak szerint a minimális szabályváltozások miatt a Mercedes-Hamilton páros idén is toronymagas esélyesként vág neki a szezonnak, már amennyiben aláírják a szerződést. A csökkentett leszorítóerő viszont vélhetően nem a nagycsapatoknak kedvez, ami pedig a Red Bullt illeti, a Honda mindent egy lapra tesz fel utolsó szezonjára.

A brit versenyző szerint az energiaitalosok komoly fenyegetést jelenthetnek számukra.

„Biztosíthatom, hogy kemény szezonra számítok – jelentette ki. – 2020-ban a Red Bull megmutatta, mennyire erős. Mi mindig a lehető legtöbbet hoztuk ki a motorból, de ők egyszerűen gyorsabbak voltak. Emiatt továbbra is keményen kell dolgoznunk.”

Hamilton úgy véli, a Red Bull idén közel lesz a Mercedeshez Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Bryn Lennon - Formula 1

Noha Hamilton ezen a ponton erősen túlzásba esett, hiszen még Max Verstappen sem mindig volt képes tartani a Mercedesek tempóját, ám az tény, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon a holland pilóta viszonylag sima győzelmet aratott. Persze nem valószínű, hogy a most következő idény hasonló koreográfiával fog indulni, ám a hétszeres világbajnok vélhetően idén sem dőlhet hátra.

A motivációt viszont nem könnyű fenntartani, amikor az ember már évek óta a csúcson van.

„Amikor fejlődünk, nagy lépésekkel haladunk, miközben próbálunk minél magasabb szintre eljutni – magyarázta. – Amikor viszont az élre kerülünk, nehezebb megtenni az immáron kisebb lépcsőfokokat. Néha előfordul, hogy az ember azt gondolja, hogy előrelépett, miközben valójában visszafelé indult el.”