Vágólapra másolva!
Utólag inkább félig telinek, mintsem félig üresnek látja ferraris időszakát Sebastian Vettel, aki saját tapasztalatai ellenére sem tanácsolna olyasmit Mick Schumachernek, hogy ne akarjon a maranellóiak pilótája lenni.

Azzal, hogy jövőre 11 versenyen ő lesz a Ferrari tartalékpilótája (természetesen ezeken a futamokon is rajthoz áll a Haas színeiben) – azaz ha Charles Leclerc vagy Carlos Sainz nem tud autóba ülni, ő ugrik be a helyükre – Mick Schumacher újabb lépéssel került közelebb ahhoz, hogy apja után ő is bemutatkozzon a patinás olasz istállóban.

A Ferrarinál vezetni ugyanakkor természetesen fokozott nyomással is jár, miközben a közvélemény és a pilóta saját magával szembeni elvárásai is a lehető legmagasabbak lesznek, ha pedig nem jönnek a sikerek, akkor az elválás sem lesz felhőtlen. Erről Fernando Alonso és Sebastian Vettel is tudna mesélni, utóbbi pedig mentoraként bizonyára mesélt is Micknek, ám a saját példája ellenére nem tanácsolná azt barátjának, hogy ne fogadja el a lehetőséget, ha megkapja azt.

Vettel és a Ferrari búcsúja nem volt valami felhőtlen Forrás: Scuderia Ferrari

„Igen, abszolút, még ha én nem is értem el nagy sikereket ott, de így is voltak jó éveim – nyilatkozta a négyszeres világbajnok az F1-Insidernek arra a kérdésre, hogy tanácsolná-e Micknek a Ferrarihoz szerződést. – A márka pedig mindig is valami különleges lesz.

és így a pozitívumok elnyomják a negatívumokat. A túl sok morgolódás nem helyénvaló, mert nekünk, Forma-1-es pilótáknak nincs okunk a panaszra."

Köztudott, hogy Schumacher és Vettel jó kapcsolatot ápol egymással, de a négyszeres világbajnok inkább tekint barátjaként az újoncra, így aztán nem érzi úgy, hogy felelősséggel tartozna iránta.

Mick Schumacher már több alkalommal tesztelt Ferrarit Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Nem igazán. Természetesen a kapocs Michaelen keresztül megvan köztünk, de Mick nagyon jó családból jön, nagyon értelmes, jól nevelt fiatalember, aki készen áll rá, hogy a saját útját járja, és nagyon jól csinálja. A munkamorálja az apjára emlékeztet. Őszintén kívánom neki, hogy jövőre olyan autója legyen, amellyel leteheti a névjegyét.

Amúgy sem vagyok olyan, aki mindent paranoiás módon kezel, hogy előnybe kerüljön és játszmázik. Annak sem látom értelmét, hogy bizonyos dolgokat eltitkoljak a csapattársam elől. Inkább a teljes képet nézem, hogy csapatként akarunk fejlődni. Manapság az adatok miatt már úgyis mindenki lát mindent” – magyarázta az Aston Martin pilótája.