Vettel a Forma-1 politikai útvesztőjében is segít Schumachernek

Forma-1, George Russell, Sebastian Vettel, Mick Schumacher, Brit Nagydíj 2021, csütörtök
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 15: Sebastian Vettel, Aston Martin, and Mick Schumacher, Haas F1 during the British GP at Silverstone Circuit on Thursday July 15, 2021 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Nemcsak a vezetéssel, hanem a Forma-1 egy másik fontos aspektusával kapcsolatban is ad tanácsot Sebastian Vettel Mick Schumachernek, aki reméli, hogy ennek köszönhetően nem követ el olyan hibákat, amelyeket máskülönben elkövetne.

Mick Schumacher és Sebastian Vettel közismerten jó kapcsolatot ápol egymással. A négyszeres világbajnok mindenben igyekszik segíteni a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát úgy, ahogyan a legendás pilóta is ellátta őt jó tanácsokkal évekkel korábban. A Haas versenyzője szerint pedig ezek a tanácsok többek között abban is segítenek neki, hogy az autón kívül is jól manőverezzen.

Vettel és Schumacher a pályán kívül jó barátok Forrás: Mark Sutton / LAT Images/MarkSutton/Mark Sutton

„Az elején rengeteg kérdésem volt, ő pedig mindegyikre válaszolt, amiért nagyon hálás vagyok – nyilatkozta Schumacher a Vettellel való kapcsolatáról az F1-Insidernek. – Nagyon jól ismeri az édesapámat, a Forma-1-ben pedig ő lett az első számú tanácsadóm. Annyi tapasztalata van és mindenféle helyzetet megélt már. A magánéletben is hihetetlenül kedves személyiség és egy nagyon jó barát."

A Haas 22 esztendős újoncától megkérdezték, hogy Vettel az F1-et körülvevő politikai környezetben is útba tudta-e igazítani, mire Mick Schumacher annyit felelt:

Az egyik ilyen hiba feltehetően az lenne, ha a csapaton belüli háborúzásba kezdene Nyikita Mazepinnel, aki az idei szezonban már többször is utalt rá, hogy nem egyforma szabályok vonatkoznak rá és Schumacherre. A német pilóta az interjú során is megmutatta, hogy hallgat Vettelre, amikor a Haason belüli, olykor elég indulatossá váló helyzetről és a csapaton belüli politizálásról kérdezték.

„Csapaton belül ez valójában egy kevésbé kemény csata volt. Számomra új és szokatlan volt, hogy bizonyos dolgok annyira nyíltan lettek megvitatva a médiában. Végső soron azonban nem igazán foglalkoztam vele, helyette csináltam a saját dolgomat" – felelte.

Mazepin és Schumacher többször összecsaptak már az idén a pályán, de a pályán kívül rendszerint csak az orosz pilóta próbál odaszúrni a csapattársának Forrás: AFP/Carl De Souza

Schumacher hasonlóan intézte el azt is, amikor szembesítették Günther Steiner, a Haas csapatfőnökének korábbi kritikáival, amit az olasz azután intézett felé, hogy a Hungaroringen összetörte az autót a harmadik szabadedzésen. „Mindenki szabadon és nyíltan kinyilváníthatja a véleményét. A kritika egyáltalán nem volt rám negatív hatással, épp ellenkezőleg. Az utána nyújtott teljesítményem is bizonyos módon kapcsolódik hozzá, mert az embernek tanulnia kell a kritikákból" – jelentette ki Schumacher.