Vágólapra másolva!
Új otthonra lelt Sebastian Vettel a 2021-es szezon során, azt viszont egyelőre nem tudja megmondani, hogy az Aston Martinnal a győzelem útjára is visszatalál-e.

Teljesítette első szezonját Sebastian Vettel az Aston Martin színeiben, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után a rádión megköszönte csapatának, hogy befogadták a brit istállónál, és a Bildnek adott interjúban elárulta, jobban is érzi magát, mint amikor még a Ferrarinál versenyzett. Főleg azok után, hogy 2020 elején lényegében kirúgták a Scuderiától.

Vettel jól érzi magát az Aston Martinnál Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

„Nos, a távozásom kissé furcsa volt a Ferraritól. Ebből a szempontból most boldogabb vagyok annál, mint voltam – nyilatkozta. – Viszont, sohasem akarnám elfelejteni a Ferrarinál töltött időszakot, még akkor sem, ha a tervezett, nagy sikerek ott nem valósultak meg. Világbajnokok akartunk lenni” – mondta a négyszeres világbajnok, aki

2017-ben és 2018-ban egy ideig esélyes volt az újabb győzelemre.

Vettel idén ismét a középmezőnyben szerepelt, de egy F1-es különdíjat, a legtöbb előzésért járó elismerést így is átvehette. Ezt helyén kezelte, nevetve megjegyezte, hogy ha valaki hátulról rajtol, jobb esélye van megnyerni ezt a díjat, és elismerte, szeretett volna több pontot szerezni, főleg az fáj neki, hogy technikai szabálytalanság miatt elvesztette a 2. helyet a Magyar Nagydíj után.

„Alapvetően nehéz évünk volt az új szabályok és a módosított padlólemez miatt – mondta, és elmagyarázta, hogy ők nem tudtak olyan magas padlószöget kialakítani, mint például a Red Bull tette. – A Mercedes is küszködött emiatt. 2020-ban 1,5 másodperccel vezettek. A mi autónk nem olyan hatékony, ez egy gyenge pont. Sajnos túl sokszor túl nagy volt a légellenállás.”

Az idei évet a legtöbb csapat átmeneti állapotnak tekintette,

a vb-címért küzdő Red Bull és Mercedes kivételével szinte mindenki a lehető legtöbb forrást a 2022-es fejlesztésekre fordította. Az Aston Martinnál is nagyon várják már az új lehetőséget, de Vettel figyelmeztetett, hogy lesznek, akik csalódni fognak.

Vettel az új autót még nem, az új gumikat viszont már tesztelte Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

„Nyilvánvalóan nem mondhatok értékeket és előrejelzéseket – szögezte le. – Nem állíthatom, hogy mi leszünk a leggyorsabb csapat és világbajnokok leszünk. A legtöbb istállónál remélik és hiszik, hogy az élen lesznek, de ez nem fog megvalósulni. Két lábbal a földön kell járnunk és realistának kell maradnunk” – jelentette ki.