Vágólapra másolva!
Három F1-es pilóta is különdíjakat érdemelt az idei szereplésük alapján. Sebastian Vettelt a legtöbb előzésért jutalmazta az F1 jogtulajdonosa, Fernando Alonso és Lewis Hamilton FIA-s elismeréseket kapott.

Max Verstappen egyéni és a Mercedes konstruktőri világbajnoki címe mellett további különdíjakat is kiosztottak az év végén, az F1 jogtulajdonosa és az FIA is elismerte a kiemelkedő teljesítményeket. Sebastian Vettel az idén alapított, legtöbb előzésért járó trófeát vehette át, a DHL különdíját a legtöbb leggyorsabb körért Lewis Hamilton, a leggyorsabb kerékcseréért pedig a Red Bull kapta.

F1-es vonatkozású különdíjakat adtak át az FIA év végi díjátadó gáláján is, két kategóriában is korábbi világbajnokok bizonyultak kiemelkedőnek: Hamiltont az idei világbajnok Verstappent megelőzve „az Év személyiségének” választották az egész szezonra akkreditált újságírók, de a Mercedes pilótája bojkottálta a gálát, így személyesen nem vehette át az elismerést.

A díjra számos más kategória kiválóságait is jelölték,

Hamilton és Verstappen mellett Fernando Alonso, Sebastian Vettel és az F1-ből visszavonuló Kimi Räikkönen is szerepelt a listán, de végül a pályán kívüli, társadalmi tevékenységéről is ismert pilóta kapta meg. A brit pilótát a héten hivatalosan lovaggá is ütötték.

Noha az év személyisége nem ő lett és lemaradt a legtöbb előzés különdíjáról is, Alonso így is megkapta az év akciójának járó különdíjat a Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítménye miatt. Az Alpine pilótája a sokkal újabb gumikkal támadó Hamiltont tartotta fel körökön keresztül, ezzel sokat tett azért, hogy csapattársa, Esteban Ocon megnyerje a versenyt.