Hamilton szemmel tartja a lopakodó Verstappent

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Hamilton, Verstappen, Mercedes, Red Bull
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives at the Circuit de Catalunya in Montmelo near Barcelona on August 16, 2020, during the Spanish Formula One Grand Prix. (Photo by Emilio Morenatti / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha szinte folyamatosan nő az előnye a bajnokságban, nem veszi félvállról Verstappent és a Red Bullt. Valtteri Bottas úgy érzi, összekapta magát a lehangoló előző versenyt követően.

A Forma-1 bajnoki tabelláján nem túl nagy meglepetés, hogy Lewis Hamilton vezeti, de az talán igen, hogy igen hamar 37 pontos előnyt épített fel, és hogy nem csapattársa, hanem a Red Bullt vezető Max Verstappen követi.

A holland pilóta a Belga Nagydíj előtt úgy nyilatkozott, a túlteljesítésnek köszönhetően előzi meg Valtteri Bottast, a papírforma alapján nem ez lenne a reális sorrend – pedig az utolsó négy futam mindegyikén sikerült a finn előtt célba érnie, és ebből csak egy alkalmat írhat a szerencsre számlájára (Bottas defektet kapott az első silverstone-i menet végén).

Verstappen Bottas előtt a Magyar Nagydíjon Forrás: AFP/Darko Bandic

Hamilton ennek tudatában közel sem veszi félvállról legközelebbi üldözőjét. „Max kiesett az első futamról, de onnantól nagyon szorosan állunk a pontokat tekintve – jelentette ki. – A Red Bull erősen szerepelt, egyre közelebb kerülnek hozzánk a versenyeken. Az időmérőn talán még nálunk van az előny, de a futamokon szorosabb az állás."

A Belga Nagydíj első edzésének végeredménye igazolta aggodalmát, Verstappen 1 tizedmásodpercen belülre került a Mercedesekhez, jóllehet, a címvédő istálló autója közel sem volt még jól behangolva.

Bottas összekapta magát

Bottas nagyon lehangoltnak tűnt a Spanyol Nagydíjat követően, ahol kikapott Hamiltontól és Verstappentől és tovább nőtt a lemaradása a tabellán. Spába viszont úgy érkezett meg, hogy állítása szerint ismét derűlátó.

„Lelombozó hétvége volt, és több másik futam sem alakult kedvezően számomra, messze elmaradtunk a kitűzött céloktól – mondta a barcelonai eseményekről. – Természetesen elszomorító, amikor valaki mindent belead a sportban és megpróbálja teljesíteni a céljait, de nem jár sikerrel. A legfontosabb, hogy talpra álljunk és újrakezdjünk megtaláljuk a helyes mentalitást."

Hamilton és Bottas a Belga Nagydíj sajtótájékoztatóján Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Pool F1

„Rendbe raktam magam, volt egy hétvége szünet, sikerült feltöltődnöm. Készen állok rá, hogy a legjobb formámat próbáljam nyújtani."

A vb-címért tovább harcol a pénteken 31 éves pilóta. „Ha bajnok akarok lenni, több pontot kell szereznem Lewisnál, és Maxnál is. Versenyről versenyre tekintek előre, de semmi sincs veszve, amíg van esély."