Hamilton nem a főnöke maradásától teszi függővé jövőjét a Mercedesnél

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Toto Wolff
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is támogatásáról biztosította a jövőjén gondolkozó Toto Wolffot. Mindketten azt tanácsolják a Mercedes csapatfőnökének, hogy csak akkor maradjon jelenlegi pozíciójában, ha ez az, ami igazán boldoggá teszi.

Toto Wolff a 2014-es szezon óta a Forma-1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke, az elmúlt években pedig mindent megnyert a csapattal, amit meg lehet. Bár a címvédő istálló továbbra is remekel, a 48 éves üzletember bevallottan azon gondolkozik, hogy az év végén távozzon-e a csapatfőnöki székből, és más pozícióban kezdjen el dolgozni a Mercedesen belül. A döntés egyelőre nem született meg, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas azonban már most támogatásáról biztosította főnökét, és leszögezte, Wolff akárhogy is dönt, ők mellette állnak.

Wolff válaszút elé érkezett a jövőjét illetően Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Hosszú ideje vagyok a Mercedesnél, részese voltam az utazásnak, és úgy gondolom, hogy képes voltam hozzájárulni a sikerekhez – nyilatkozta az osztrák üzletember a dán TV3-nak. – Szeretem megosztani a véleményemet a kollégáimmal. James Allison [a Mercedes technikai igazgatója] egyszer azt mondta nekem, hogy én vagyok a legjobb csapatfőnök, akivel valaha együtt dolgozott.

Lewis Hamilton reménykedik benne, hogy Wolff a csapatfőnöki szék mellett dönt, de akkor is mellette áll majd, ha új kihívás után néz. „Olyan sok mindent elértünk már együtt az elmúlt időszakban. Remélem, hogy marad, mert szórakoztató vele dolgozni, ahogy tárgyalni is és átélni a hullámhegyeket és hullámvölgyeket. Igazán hálás vagyok neki és teljes mértékben támogatom, bárhogyan is döntsön."

Hamilton Wolff mellett áll Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Egyelőre a hatszoros világbajnoknak sincs szerződése a 2020 utáni időszakra, Wolff a Spanyol Nagydíj hétvégéjén pedig azt nyilatkozta, Hamiltonnak nincs rá szüksége ahhoz, hogy további sikereket érjen el.

A brit pilóta hasonlóan gondolkozik és kijelentette, nem főnöke jövőjétől függ a maradása.

„Amit észben kell tartani, hogy ez a csapat sok emberből áll, közel kétezren vagyunk, vagy valami hasonló. Nem egy emberen, egy személyen múlik minden” – mondta Hamilton.

Részese voltam a csapat növekedésének és én is együtt növekedtem vele. Szerintem végtére is mindenkinek azt kell tennie, ami számára és a karrierjének a legjobb, ami boldoggá teszi."

A Mercedeshez 2017-ben Wolffnak köszönhetően csatlakozó Valtteri Bottas szintén támogatja főnökét, és bár hiányozna neki, ha elmenne, ő is azt tanácsolja, hogy azt tegye, ami neki a legjobb.

Bottas szerint Wolffnak azt kell tennie, ami boldoggá teszi Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Szerintem Toto nagyon fontos tagja a csapatnak és nagy szerepe volt abban, hogy segítette a csapatot eljutni oda, ahol most van – nyilatkozta a finn pilóta. – De ahogy Lewis is mondta, nem egy emberről szól minden, nagy csapat vagyunk, nagyon sok fontos ember dolgozik itt, és mindenkinek képesnek kell lennie együtt dolgozni a többiekkel.

Erről szól az élet: csak olyan dolgokat csinálj, amik boldoggá tesznek, kövesd az álmaidat! De természetesen sajnálnám, ha elmenne. Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy mi történik a háttérben."