Vágólapra másolva!
A Red Bull színeiben versenyző Max Verstappen szerint nagyon nehéz bárkit is Michael Schumacherhez hasonlítani, azért a fiát sem kellene. Az anyacég tanácsadója, Helmut Marko szerint Mick jövőre F1-es pilóta lesz, és nincs szüksége a Red Bullra.

Lewis Hamilton rekordbeállítása mellett Mick Schumacher feltűnése volt a múlt hétvégi Eifel Nagydíj legfontosabb fejleménye, még akkor is, ha a pénteken törölt szabadedzés miatt a német fiatal végül nem léphetett pályára.

Mick Schumacher egyre közelebb az F1-hez Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Igazi hullámvasút volt a számára az események sorozata, mivel Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint az is felmerült, hogy Mick akár versenyzőként is bemutatkozzon Antonio Giovinazzi helyén, mert az olasz pilóta koronavírus-tesztje elsőre eredménytelen lett. Ebből végül nem lett semmi, ahogy

a tesztelés is legkorábban Abu-Dzabiban esedékes.

Ettől függetlenül Mick Schumacher felkerült az F1-es térképre, és ilyenkor óhatatlan, hogy megkezdődnek az összehasonlítások legendás édesapjával, a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel, aki 91 nagydíjat nyert meg az F1-ben, és ezt rajta kívül csak Lewis Hamilton tudta elérni a sportágban.

„Nyilvánvalóan nehéz bármilyen versenyzőt összehasonlítani Michael Schumacherrel. Ő nagyon sokat nyert – mondta a Red Bull színeiben versenyző Max Verstappen a Focusnak adott interjúban. – Ezért is gondolom, hogy Micket nem az édesapjához kell mérni. Persze, az ő fia, de végtére is, ő Mick. Megvan a maga karaktere és tehetsége. Mick előzési manőverei elég jók.”

Jövőre várhatóan az Alfa Romeo versenyzője lesz, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg Forrás: Sauber Group

„Eddig jól szerepelt a Forma-2-ben – méltatta kortársát. – Amikor bejut a Forma-1-be, minden kezdődik elölről, az természetesen teljesen más, de Mick tehetséges. Gondolom, az apukájától örökölte! – viccelt. – Persze, a Ferrari is nagyon gondoskodik Mickről, meglátjuk, mit hoznak a következő évek.”

Ebben egyetértett vele főnöke, Helmut Marko is, aki elmondta,

azért nem keresték meg az ifjú Schumachert, hogy csatlakozzon a tehetségkutató programhoz, mert úgy látták, nincs szüksége az energiaitalos márka támogatására.

Marko elárulta, „ugyanaz történt Giovinazzival, mint [Alexander] Albonnal. Az első koronateszt nem volt egyértelmű, ezért Mick majdnem bemutatkozhatott.” Ettől függetlenül az osztrák veterán arra számít, hogy Schumacher jövőre már az F1-ben versenyezhet.

Schumacher adta át édesapja sisakját Hamiltonnak Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Már a kezdetektől tudhatta, hogy a Schumacher-név nagy teher lesz a számára. Eddig megtette, amit kellett, vezeti a Forma-2-t, és amennyire tudom, jövőre az Alfa Romeónál fog versenyezni. Szerintem helyes, hogy a család képviseletében ő adta át a sisakot” – utalt a ceremóniára, amely során Schumacher édesapja sisakját ajándékozta Hamiltonnak.

Marko is megfigyelte a tendenciát, hogy Schumacher általában a második szezonja során lendül formába az adott kategóriában, úgy vélte: „Mindig viszonylag szerényen kezd az első évben, aztán a második évben a Forma-3-ban és most a Forma-2-ben is csúcsformában van. Ha valaki ilyen sikereket ér el, feltételezhető, hogy ez a Forma-1-ben is így lesz.”