Vágólapra másolva!
Szerinte remekül beváltak a fejlesztések, úgy érezte, mintha egy vadonatúj autót vezetett volna a hungaroringi edzéseken. Verstappen döcögősen kezdett, de most már ő is bizakodik.

Egyre nagyobb az esély rá, hogy a Magyar Nagydíjon a szokásos kettő helyett három csapat harcoljon a győzelemért, mivel a Red Bull a pénteki edzésnapon végig tartotta az iramot a Ferrarival és a Mercedesszel, sőt, Daniel Ricciardo révén mindkét tréninget az élen zárta.

Az ausztrál pilóta úgy érezte, a frissítésekkel mintha egy vadonatúj munkaeszközt kapott volna. "Ma olyan volt az autó, mintha egy B változatot készítettünk volna belőle. Délelőtt egyből acélosnak látszott, a nyers pályán mi végeztünk az élen, és utána megtartottuk a jó tempót délután a melegebb aszfalton is. A hosszú etapjaink szintén erősnek tűntek" - nyilatkozta.

Pénteken Ricciardónál gyorsabban senki sem ért körbe a Hungaroringen. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

"Készítettünk néhány fejlesztést ide, és úgy látszik, működnek. Úgy érzem, javult az autó tapadása, a helyes irányba léptünk. Ez a pálya fekszik nekünk, ezért ha mindent kipréselünk az autóból, talán rengeteg pontért harcolhatunk a hétvégén.

Az RB13-on többek között új első szárny, padlólemez, oldaldoboz tűnt fel a Hungaroringen, amelyen kevésbé számít a motorerő, így a csapat jobb eséllyel szállhat harcba a Ferrari és a Mercedes ellen.

Max Verstappen egyelőre nem kapta el olyan jól a fonalat, mint csapattársa: az első edzésen közel 7 tizedet kapott tőle, a másodikon 5-öt – jóllehet, délután az időmérő szimulációjában a sikánt és az utána következő kanyart sem tudta rendesen bevenni.

Bár nyögvenyelősen indult a napja, mert nem találta az összhangot az átalakított autóval,

később ő is megbarátkozott vele.

"Az első tréningen nem voltam elégedett a balansszal, össze-vissza csúszkáltam. Sokat variáltunk, de nem jött a jó köridő, nem tetszett az autó - ismerte el. - A második edzésre sok elemet kicseréltünk az autón, és onnantól minden jónak tűnt."

"A jó szektoridők megvoltak, tehát versenyben vagyunk, igaz, az eredményeken ez nem látszik. Holnapra jónak tűnik a helyzet."