Vágólapra másolva!
A Red Bullok jól szerepeltek a Brit Nagydíj első edzésnapján, de a Mercedes legyőzésében egyelőre nem reménykednek. Ricciardo nem aggódik a váltóhibája miatt.

Biztató teljesítményt nyújtott a Red Bull a Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein, a délutáni gyakorlást a 2. és 3. helyen zárták Lewis Hamilton mögött. Daniel Ricciardo hátránya szűk 4 tized volt a második helyen, Verstappen pedig 2 tizedes lemaradással követte őt, és ezzel annak ellenére elégedettek, hogy a Mercedest nem tudták megszorongatni.

„Nagyon jó napunk volt, versenyképesek vagyunk" – nyilatkozta Verstappen, aki egyetért azzal a felvetéssel, hogy a pénteki nap alapján a Red Bull a Ferrarinál is gyorsabb. „Tényleg gyorsak vagyunk, bár a Mercedesektől kicsit elmaradunk, de összességében pozitívan értékeljük a napot."

Verstappen szerint a silverstone-i pálya is jobban fekszik a Red Bullnak, mint a spielbergi. „Itt is fontos a motorerő, de gyors kanyarok is vannak, ez kedvez nekünk. A rövid etapokon is versenyképesek voltunk, de a hosszabbakon is jó volt a tempónk. Tényleg elégedett vagyok."

Verstappen a hosszú és a rövid etapokkal is elégedett Forrás: AFP

A fiatal holland egyelőre nem gondol arra, hogy a Red Bull a Mercedesszel is felveheti-e a versenyt a hétvégén. „Erről talán kicsit korai beszélni, de az biztos, hogy még mindig nagyon gyorsak.

Ricciardo is bizakodó

Ricciardo egyetértett azzal, hogy a Mercedeshez viszonyítva is jónak tűnt a Red Bull tempója, de szerinte a németek szokásukhoz híven még nagyobb fokozatra kapcsolnak szombaton. „Ennek ellenére elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Még többet is kihozhatnánk az autónkból, főleg kevés benzinnel a lágy gumikon –

Az ausztrálnak a második edzés végén gondjai voltak a sebességváltóval, de egyelőre nem aggódik túlságosan a probléma miatt. „Láttam a figyelmeztetéseket a kormány kijelzőjén, és rámszóltak, hogy ne használjam a váltót. Már csak egy-két köröm lett volna hátra, szóval nem vesztettem sokat, és holnapig lesz idő kijavítani a hibát" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!