Vágólapra másolva!
Szerinte a Ferrari jó döntés hozott, mert a finnel konfliktusok nélkül tudnak dolgozni, így együtt küzdhetnek a csapat előrelépéséért. Grosjean most a Haasra koncentrál, de még nem mondott le a Ferrari üléséről.

A Ferrari péntek délelőtt bejelentette, hogy változatlan pilótafelállással vágnak neki a 2017-es idénynek, miután hosszabbítottak Kimi Räikkönennel a következő szezonra. A finnel köztudottan jó viszonyt ápoló Sebastian Vettel örömmel fogadta a hírt, szerinte a Ferrari a legjobb döntést hozta meg.

„Mindketten keményen dolgozunk, és az az elsődleges célunk, hogy utolérjük a Mercedest" – nyilatkozta. „Szerintem az egész paddockban nálunk a legkevésbé valószínű, hogy az egónk miatt konfliktusok alakulnak ki köztünk. Ez a csapatnak is jót tesz, hiszen közös célért dolgozunk."

„A pályán mindketten keményen versenyzünk, a múltban is előfordult, hogy pozícióért küzdöttünk. Szerintem ez normális, de a pályán kívül semmilyen probléma nincs közöttünk" – magyarázta a négyszeres világbajnok, majd hozzátette, Räikkönennel van a legtisztább kapcsolata az eddigi csapattársai közül. „Összességében mindegyikükkel jól kijöttem, de néha voltak nehezebb időszakok. Kimivel viszont egyáltalán nincsenek politikai harcaink."

Vettel jól kijön Räikkönennel Forrás: AFP

Vettel szerint Räikkönen az eddigi teljesítményével is kiérdemelte a hosszabbítást. „Nem véletlenül lett világbajnok, és többször is az lehetett volna, ha a karrierje korai szakaszában a McLaren jobb autót adott volna neki.

Grosjean szívesen marad a Haasnál

A Ferrari döntése Romain Grosjean jövőjét is érinti, a francia ugyanis sokak szerint azért igazolt az olaszok technikai partneréhez, a Haashoz, mert Maranellóban szeretne kikötni. Erről az álomról továbbra sem tett le, de azt sem bánja, hogy egy újabb szezont kell eltöltenie a legújabb F1-es csapatnál.

„Mindenki olyan csapatnál akar versenyezni, ahol világbajnok lehet, de nagyon jól érzem magam a Haasnál" – mondta. „Az a célom, hogy egyszer a dobogóig vezessem a Haast. Ráadásul a NASCAR-ban is ki szeretném próbálni magam, jövőre ezt a lehetőséget is megkaphatom."

Grosjean ettől függetlenül elismerte, „nagyszerű lenne", ha 2018-ban újra képbe kerülne a Ferrarinál.

– nyilatkozta. „De a Haas is egy remek alakulat, és nagyszerű munkát végzünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!