Vágólapra másolva!
A csapat főnöke szerint még túl korai dönteni erről, de egyelőre nem lát okot a finn veterán lecserélésére.

Kimi Räikkönennel tavaly hosszas vívódás után, és csak egyetlen évre hosszabbított a Ferrari. Sokan biztosra vették, hogy ez lesz az utolsó éve a Scuderiánál, de egyelőre jobban teljesít, mint tavaly – a három versenyből, amelyről nem esett ki műszaki hiba miatt, kettőt a dobogón fejezett be –, ezért a csapat főnöke, Maurizio Arrivabene egyelőre nem lát okot rá, hogy lecseréljék.

– nyilatkozta a kínai LeSports-nak. „Mostanában rendszeresen bizonyítja, hogy milyen elhivatott, milyen jó. Hozza azt, amit várunk tőle. De még csak négy futam ment le a huszonegyből. Korai megmondani Kimi szurkolóinak, hogy mi lesz vele. Szerintem pillanatnyilag elégedett vagyunk a munkájával."

A Ferrari jelenleg elégedett Räikkönennel Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Räikkönen, aki a mezőny legidősebb tagja, októberben már 37 éves lesz, vagyis ha meghosszabbítanák a szerződését, legalább 38 éves koráig versenyezne. Ezt azonban Arrivabene, akit Räikkönen a napokban az eddigi legjobb csapatfőnökének nevezett, nem látja problémának. „A kornak nincs jelentősége" – vélte.

meg persze a bátorság. Mindenkit szeretnék emlékeztetni, hogy Nigel Mansell három évvel idősebben nyerte meg a világbajnokságot."

A Ferrarival az elmúlt évek során több fiatalt is hírbe hoztak – Valtteri Bottas után legutóbb Max Verstappent, akit azonban a Red Bull valószínűleg részben pont azért léptett elő máris a nagy csapatához, hogy a riválisok ne csaphassanak le rá. Maranellóban nem tagadták, hogy

Räikkönennel azért is hosszabbítottak, mert harmonikus a viszonya Sebastian Vettellel,

így nem kell belviszálytól tartaniuk, és ez az érv még mindig érvényes.

Az összetettben jelenleg Räikkönen áll előrébb, miután Vettel két futamról is kiesett, de Arrivabene hangsúlyozta, hogy vele éppúgy elégedettek. „Mindketten harcosok, mindketten világbajnokok" – mutatott rá. „Sebastiannak balszerencséje volt, az okokat ismerjük. Sebben és Kimiben is megbízok. Kimi tavaly még tovább fejlődött, Sebnek pedig már semmit nem kell bizonyítania, hiszen ő Seb."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!