Vágólapra másolva!
A német elismeri, hogy javulnia kell, de nem aggódik Hamilton pénteki formája miatt. A brit úgy érzi, itt az idő, hogy végre Brazíliában is nyerjen.

Lewis Hamilton mindkét pénteki szabadedzést megnyerte Brazíliában, de egyiket sem nagy előnnyel: a délelőtti gyakorláson 1 tizedet vert Max Verstappen idejére, délután pedig 3 századdal előzte meg csapattársát, Nico Rosberget. A vb-éllovas német az előző két évben a pole pozícióból indulva nyerte meg a Brazil Nagydíjat, és

egyelőre most sem aggódik amiatt, hogy Hamilton megelőzte az edzéseken.

"A 3 század nem túl sok, és mivel péntek van, igazából nem jelent semmit. Lewis gyors volt, ezért még dolgoznom kell a tempómon, de jól éreztem magam a pályán. Egy körön is jó volt az autóm balansza, és a hosszú etapokon is remekük működött" - magyarázta Rosberg, aki szerint az időjárásnak kulcsfontosságú szerepe lesz a hétvégén.

"Jól kezdtük a hétvégét, de ma nagyon meleg volt. A következő két napra sokkal hűvösebb időt jósolnak, ezért valószínűleg nem lesznek túl hasznosak a ma gyűjtött adatok. Az is benne van a pakliban, hogy esni fog, ez is mindent megváltoztatna" - nyilatkozta a német, aki annak ellenére igyekszik higgadt maradni, hogy vasárnap megszerezheti élete első F1-es bajnoki címét.

Rosberget nem aggasztja Hamilton tempója Forrás: AFP/Nelson Almeida

- mondta. - Az izgalom mindig az időmérő és a verseny előtt csúcsosodik ki, de szerintem ez jó dolog, mert fenntartja a koncentrációmat és a lelkesedésemet. Segíti a teljesítményemet."

Több is van a Mercedesben

Hamilton hiába végzett az élen mindkét edzésen, úgy érzi, nem tudta a maximumot kihozni az autójából, ezért szombaton mindenképpen javulásra számít. "A második edzésen nem sikerült túl jól a gyors köröm, de tudom, hogy szombaton erősebb leszek - nyilatkozta a brit, aki 19 pontos hátránnyal várja a vasárnapi versenyt. "Összességében nagyon jó napunk volt, sokkal jobban érzem magam az autómban, mint tavaly."

A brit szerint a Mercedes pénteken "nagy lépést tett a helyes irányba", de még lesz dolguk, ha az egész hétvége során az élen szeretnének maradni. "A mai nappal is elégedett vagyok, de tudom, hogy holnap még többet ki tudok hozni az autómból - jelentette ki, majd hozzátette,

itt az idő, hogy végre Brazíliában is futamot nyerjen.

"Nagyon régóta dolgozom ezen. Ayrton (Senna) volt a kedvenc versenyzőm, és úgy tűnik, nekem is sokan szurkolnak itt, pedig nem is vagyok brazil - magyarázta. - Nagyon különleges lenne, ha végre itt is nyerni tudnék."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!