Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzői egyetértenek abban, hogy a németek száraz pályán elérhetetlenek lesznek Brazíliában, de bíznak a vasárnapi esőben. Ricciardo nem bánná, ha a Williams is a dobogóért harcolna.

A Red Bull számára jól kezdődött a Brazil Nagydíj pénteki napja, miután Max Verstappen a délelőtti edzésen úgy végzett a 2. helyen, hogy alig 1 tizeddel kapott ki Lewis Hamiltontól. Délután már kevésbé tűntek versenyképesnek egy körön: meglepetésre mindkét Williams befért eléjük, és Daniel Ricciardo több mint fél másodperces lemaradással végzett az 5. helyen. A Ferrarit így is sikerült maguk mögött tartaniuk, az ausztrál ideje 2 tizeddel volt jobb Sebastian Vettel legjobbjánál.

"Szerintem a Mercedeshez és a Ferrarihoz viszonyítva a szokásos tempónkat hoztuk itt is" - nyilatkozta Ricciardo az edzések után. "A Williams formája meglepő, de őszintén szólva ez pozitív. Mindig jó, ha egy másik csapatnak is van esélye az élmezőnybe kerülni, mert ez vasárnap izgalmasabbá teheti a versenyt. Legalább Felipe (Massának) is jól sikerülhetne az utolsó hazai versenye."

Ricciardo a Red Bull egykörös tempójával elégedettebb volt, mint a hosszabb etapokon futott köridőkkel, szerinte az istálló a gumikkal küszködött, de szombatra megoldhatják ezt a problémát. A Mercedes ellen azonban

csak akkor lehet esélyük, ha a hétvégére jósolt eső megkavarja az erőviszonyokat.

Ricciardo esőt szeretne vasárnapra Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Talán kicsit közelebb vagyunk hozzájuk, mint amire számítottunk, de még bőven van mit javítani az autónkon. Az eső segítene - magyarázta az ausztrál. - Szükségünk lenne rá ahhoz, hogy tényleg legyen esélyünk a győzelemre. Száraz pályán ez nehéz lenne, még mindig jelentős előnyük van velünk szemben, de esőben bármi megtörténhet."

Verstappen is esőt szeretne

Verstappen a csapattársával ellentétben inkább a hosszú etapos tempóval volt elégedett, de a Mercedest ő is elérhetetlennek tartja. "Az első edzés után változtattunk az autónkon. A rövid etapokon lassabbak lettünk, de a versenytempónk sokat javult.

- magyarázta a holland, aki szintén az esőben bízik.

"A Mercedeshez nem vagyunk elég közel, de szerintem esni fog vasárnap, és ez mindenképpen izgalmassá teheti a versenyt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!