Vágólapra másolva!
A brit sajtó nemrég arról számolt be, hogy a még meglévő szponzorok is távozhatnak a McLarentől, a wokingi istálló versenyigazgatója viszont arra számít, hogy új partnerek pénzével foltozhatják be a kevesebb jogdíjbevétel miatt keletkező űrt.

Nem csak az elvárásoknak képtelen az idén megfelelni a McLaren-Honda. A vártnál sokkal gyengébb eredmények a költségvetésüket is megviselik, hiszen a rangsorban való visszaesésük miatt dollármilliókat veszthetnek, és úgy hírlik, két komoly szponzoruk, a Johnnie Walker és a Santander is távozni készül a fedélzetről. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója viszont arra számít, hogy a McLaren új partnereket jelenthet be, és nem rögtön a Hondától várja, hogy több pénzt dobjon be a közösbe.

„Még nem kérdeztük meg a Hondát erről a helyzetről, hiszen ez még mindig korai lenne” – mondta Boullier a Sky Sportsnak. „Partnerként persze fel kell vetnünk ezt a forgatókönyvet is. Csapatként keményen dolgozunk a szponzori portfóliónk javításán, és bár 100 százalékosan nem tudom garantálni, 99,9%-ban ígérhetem, hogy hamarosan bejelentések várhatók” – jelentette ki a francia menedzser.

Alig látni szponzorokat az idei McLarenen Forrás: AFP

A wokingi istálló csalódást keltett, amikor a szezon elején még a tavalyinál is kevesebb szponzor jelent meg az autójukon, ráadásul a csapat arculatáról sem a McLaren-Honda dicső korszaka jutott a közönség eszébe. A japánok és Fernando Alonso érkezése kapcsán korábban sok pletyka szólt olyan ismert márkák, mint a Sony Playstation vagy a Movistar esetleges csatlakozásáról, de ezekből egyelőre semmi sem lett, és a gyenge eredmények miatt már az alkupozíciójuk is romlott.

„Keményen dolgozunk, hiszen nyilvánvaló, hogy szponzorokra van szükségünk. Ha nem a megfelelő helyen végzünk a bajnokságban, akkor közvetlenül a FOM-tól származó pénzektől esünk el, és ezek pótlására megoldást kell találnunk” – foglalta össze a francia, aki hozzátette: „Nem mondom, hogy ez a Honda feladata, de muszáj megoldanunk” – közölte.

A 2007-es Honda még az idei McLarennél is rosszabbul szerepelt, a japánok mégis lelkesen szurkoltak Forrás: Honda

Bár a szponzorok körében a McLaren-Honda egyelőre kevés szövetségesre talált, Jenson Button nem tart attól, hogy a közönség szeretetét is elvesztik, legalábbis a hétvégén következő Japán Nagydíjon biztosan nem. Button felelevenítette, hogy a szigetországban még akkor is rajongtak a Hondáért, amikor a teljesen versenyképtelen 2007-es autóval próbáltak szerencsét. Ráadásul akkor is alig maradt szponzoruk, miután a dohányipari multik kiszorultak az F1-ből.

„Úgy érzem, a rajongók nagyon támogatnak minket” – mondta Button a japán közönségről. „Mindig is támogattak. Amikor a Földet mintázó autóval mentem ott, akkor is nagyon szurkoltak. Ez eddig kemény év, de még így sincs sehol (2007-hez) képest. Mindig is imádtam Szuzukát, nagyon várom, bár nem ez lesz a legjobb futam számunkra. Viszont rengeteg támogatást fogunk kapni, hiszen ez a Honda hazai pályája is, ők a tulajdonosai. A japán rajongók mindig fantasztikusak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!