Vágólapra másolva!
Nincs semmilyen információja, ami megerősítené abban, hogy Szuzukában jobb teljesítményre lesznek képesek, mint Szingapúrban voltak. A kiesés miatt nem bánkódik, tudja, hogy nem nyerhet mindig.

Érdeklődve várja az F1 közönsége a hétvégi Japán Nagydíjat, hogy kiderüljön, egyszeri melléfogás volt-e a Mercedes teljesítményének szingapúri visszaesése. Úgy tűnik, még a pontversenyt vezető istálló berkein belül sem igazán értik, hogy miért volt náluk sokkal gyorsabb a Ferrari és a Red Bull is az éjszakai versenyen - ezt támasztja alá, hogy a vb-cím legnagyobb esélyese, Lewis Hamilton sem nyugodt a hétvégi futam előtt.

„Nem vagyok túl magabiztos” – jelentette ki a Guardiannek. „Semmilyen információ nem áll a rendelkezésemre, ami azzá tehetne. Remélem, hogy a legutóbbi csak egyszeri kisiklás volt, finoman szólva is furcsán alakult a hétvége. Az autónk nem lett lassabb. Azt mondtam a mérnökeimnek, hogy adatokat szeretnék látni arról, szerintük mi volt a baj, de nincs sok időnk a következő versenyig” – magyarázta a brit, aki kiesése ellenére is 41 pontos előnnyel vezeti a ranglistát.

Hamilton kiesett Szingapúrban, de túllépett ezen Forrás: Mercedes AMG Petronas

A megdöbbentő verseny után olyan összeesküvés-elméletek is szárnyra kaptak, hogy a Mercedes esetleg rosszabb gumikat kapott a Pirellitől, de Hamilton nem hisz az ilyen teóriákban. „Miért kellene ilyesmire gondolnom? Soha nem hallottam még hasonlóról sem a Forma-1-ben. Történt már ilyen valaha? Én még nem láttam példát rá, nem is hiszem, hogy lehetséges” – jelentette ki Hamilton, aki hozzátette, nem fáj a feje azért, mert a csapattársával ellentétben nem tudott pontot szerezni az előző futamon.

„Nagyon nyugodt vagyok Szingapúrral kapcsolatban” – közölte. „Azért mentem oda, hogy elvégezzem a munkámat, és tudatában vagyok annak, hogy az ember nem nyerhet mindig. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy részünk lehetett az eddigi sikereinkben. Hozzáteszem, úgy szerepeltem, ahogy azt reméltem, az időmérőn és a futamon is a csapattársam előtt voltam” – mondta Nico Rosbergről, aki végül a 4. helyen ért célba, de a kieséséig Hamilton valóban előrébb járt nála.

Nem bánja a kiesést

A Szingapúri Nagydíj volt az idei első verseny, amelyen Hamilton egyáltalán nem szerzett pontot, és az első alkalom is, amikor műszaki hiba miatt kellett feladnia egy versenyt. A címvédő a bajnoki pontverseny állását ismerve optimistán reagált.

„Az autó lerobbant, hosszú idő óta először, de nem vesztettem túl sok pontot a mögöttem lévő sráchoz képest” – utalt Rosbergre. „Ennél sokkal rosszabbul is járhattam volna, úgyhogy a pohár számomra félig tele van. Csak abban bizhatok, hogy minden visszaáll a normális kerékvágásba, és a gumik ismét működni kezdenek az autónkon.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!