Vágólapra másolva!
A világbajnok szerint Rosbergnek sem kell aggódnia, hogy jövőre elbúcsúznak tőle. Úgy véli, bár akadnak összetűzések a csapattársával, mindig dicsőséget hoztak a Mercedes számára.

Harmadik közös szezonját töltötte Lewis Hamilton és Nico Rosberg a Mercedesnél, amelynek csapatfőnöke, Toto Wolff megunta pilótái folyamatos acsarkodását, és fegyelmezni kezdte őket. Wolff a szezonzáró után a felállás módosítását is kilátásba helyezte, aztán versenyzői jelenlétében lágyabb hangnemre váltott, azt viszont elismerte, hogy az év elején még nem tervezik Rosberg szerződésének meghosszabbítását. Hamilton szerint az egész perpatvar értelmetlen.

„Hogy meglepetésként ért-e? Nem igazán. Szükségesnek tartom-e? Szintén nem” – mondta a dorgálással kapcsolatban Hamilton a Sky Italia kérdésére. „Felnőtt emberek vagyunk, és elvégeztük a ránk bízott feladatot, ami az, hogy a maximumot nyújtsuk” – jelentette ki. „Nem 95 vagy 80 százalékot adtunk, hanem 100-at, ahogy ezt el is várták tőlünk. Persze voltak súrlódások, nem lehet mindig minden tökéletes, de úgy gondolom, mindig dicsőséget hoztunk a csapatnak.”

Hamilton az USA-ban harmadszor is világbajnok lett Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Hamilton kijelentette, „Nico állása nincs veszélyben, ahogy az enyém sem”, és rámutatott, hogy „az emberek könnyen elkényelmesednek az életben, és szerintem fontos, hogy csapatként ez ne forduljon elő velünk. Két hihetetlenül sikeres évünk volt, és amikor apróságok miatt panaszkodunk, könnyen letérhetünk az utunkról. Persze mindig jobbak, és tökéletesek akarunk lenni, de amíg együtt maradunk, és kommunikálunk, szerintem minden rendben lesz.”

A brit pilóta ennek ellenére odaszólt Rosbergnek a Sky Sportsnak adott interjújában. Hamilton szerint Rosberg esetében „nagyon ritka, hogy jókedvű” és ő maga „elég gyakran tapasztalta már”, hogy a német pilóta elégedetlen valamivel. Rosberg leginkább Kínában akadt ki, amikor azzal vádolta csapattársát, hogy túl lassan ment, így Sebastian Vettel utolérhette őket, de elégedetlen volt Hamilton vezetésével az USA Nagydíj rajtjánál is.

Olykor test-test ellen is vívott Rosberggel Forrás: AFP

Morgásból kijutott Hamilton részéről is: a brit pilóta Monacóban egy hibás taktikai húzás miatt vesztette el a győzelmet, majd a szezon végén gyakran azt sejtette, hogy a csapat Rosberg javára hoz meg stratégiai döntéseket, ezért önálló taktikát követelt magának. Ezt Mexikóban és Brazíliában nem kapta meg, Abu-Dzabiban később igen, de nem járt sikerrel. Mindhárom futam Rosberg győzelmével zárult, de Hamilton szerint nem ez billenti ki az egyensúlyából.

„Végtére is, a csapat hozza meg a döntéseket, szóval ők hoznak határozatot, az ember pedig követi azt. Végül együtt nyerünk és együtt veszítünk, mindegy, ki hibázott. Együtt vesztettük el a győzelmet (Monacóban), de ez mindegy, mivel a világbajnokságot megnyertük” – foglalta össze. „Szerintem csak akkor vagyok kritikus vagy negatív, ha én követek el hibát. Akkor idiótának érzem magam” – ismerte el a háromszoros bajnok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!