Börtönbe kerültek a Red Bull-trófeák elrablói

Forma-1, Danyiil Kvjat, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20151031-00015 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Négy embert ítéltek börtönbüntetésre, amiért tavaly decemberben betörtek a csapat főhadiszállására, és elvitték a győzelmi serlegeket. Többéves szabadságvesztést kaptak.

Többéves börtönbüntetésre ítélték azt a négy férfit, akik tavaly decemberben két külföldi rendszámú autóval betörtek a Red Bull főhadiszállására, és elvittek több mint 60 trófeát a vitrinekből. A trófeák egy részét később megtalálták egy Milton Keyneshez közeli tóban, de nagy részük azóta sem került elő.

Több mint 60 serleget loptak el a Red Bull központjából Forrás: Getty Images/Lars Baron

Az eset után hónapokig az elkövetőkről sem lehetett hallani, májusban viszont letartóztattak négy embert, akiket a trófeák elrablásával gyanúsítottak. A négy brit állampolgárságú férfi azóta elismerte, hogy ők törtek be a csapat központjára. Mindannyian többéves – kettőtől hét évig terjedő – börtönbüntetést kaptak.

A tárgyalások Guildfordban zajlottak, és a bíró, Cristopher Critchlow azzal indokolta a többéves szabadságvesztés kiszabását, hogy „egy komoly, megtervezett bűncselekményről" volt szó. „Szándékos, szervezett, profi összeesküvés eredménye volt a betörés és a lopás" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!