Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát - videó

Vágólapra másolva!
Súlyos incidens történt hétfőn délelőtt a bőnyi iskolában, ahol egy hatodikos osztálytársát szúrta le egy diáklány. A gyerek egy otthonról hozott késsel szúrta meg osztálytársát, akinek az életéért egy győri kórházban küzdöttek.
Vágólapra másolva!

Megkéselt egy hatodik osztályos lányt az osztálytársa a bőnyi iskolában - írja a Kisalföld.

A késelés helyszíne - Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

Az oldal azt írja, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy 

április 29-én 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés, miszerint a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült. 

A mentősök a sérült lányt mentőhelikopterrel kórházba szállították. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet büntetőeljárás keretében vizsgálja, a helyszíni intézkedés jelenleg is tart - írja a rendőrség honlapja.

A Kisalföld úgy tudja, hogy az iskolánál sok a rendőr és a szülő. A gyerekeket csak családtagok vihetik haza. A helyszínen több gyerek sír, sokkos állapotban van, a szülők tanácstalanok. 

A szemtanúkat szülői felügyelet mellett hallgatják ki. Az iskolából minden gyereket hazaküldtek. 

A gyerekeknek mindent az iskolában kellett hagyniuk, a táskáért sem mehettek be.

A sérült gyerek életéért Győrben, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban küzdöttek.

A legfrissebb hírek szerint a lányt mellkasi sérülésekkel szállították a kórházba, de állapotáról személyiségi és betegjogokra való tekintettel bővebb tájékoztatást nem tudnak adni. Ugyanakkor azt is közölte a kórház, hogy 

mindent megtesznek a kislány gyors felépülése érdekében, tehát vélhetően a gyerek állapota stabil, túl van az életveszélyen.

Bőny polgármestere, Szabó Csaba azt mondta, hogy a tragédia a reggeli tanóra végén történt egy otthonról hozott késsel.

Az oldal azt is írja, hogy a szülőket egy Facebook csoportban tájékoztatta az iskola vezetősége reggel arról, hogy rendkívül esemény történt, jöjjenek a gyermekekért. 

Azoknak a gyerekeknek, akiket nem tudnak a szülők hazavinni, az iskola felügyeletet biztosít. A Tankerülettől érkezett az iskolába két pszichológus is.