Vágólapra másolva!
Hamilton kijelentette, hogy nem segíti a világbajnoki 2. hely megszerzésében Rosberget, a német pedig nem hiszi, hogy a Mercedes felszólítja erre. A vélhetően a győzelmébe kerülő austini kicsúszást egy erős széllökéssel magyarázza, de nem tekint rá kifogásként.

Az USA Nagydíjon eldőlt, hogy Lewis Hamilton nyeri a 2015-ös világbajnokságot, s miután a Mercedes már korábban megvédte konstruktőri vb-címét, a csapat számára az lehet a célkitűzés a maradék három futamra, hogy Nico Rosberget hozzásegítsék a 2. helyhez az egyéni tabellán.

Ettől jelenleg 4 pont és a ferraris Sebastian Vettel választja el a németet, akinek már üzent Hamilton, hogy nem fogja segíteni. Maga Rosberg sem hiszi, hogy csapattársa hirtelen elkezd az ő érdekeire figyelni, és a Mercedestől sem várja, hogy erre utasítsák.

"A konstruktőri és az egyéni bajnokság is eldőlt. Nyerni akarok, de biztos vagyok benne, hogy Lewis és Vettel is, ezért úgy gondolom,

Nico Rosberg idén már nem lehet világbajnok, legfeljebb a 2. helyért küzdhet az összetettben Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Azért sincs sok esély erre, mert az austini díjátadó előtti sapkadobálós jelenetből kiderült, hogy a két pilóta kapcsolata jelenleg nem kifejezetten harmonikus. A Mercedes egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a zsinórban második vb-címét szerző Hamiltont megkérik-e Rosberg támogatására.

Vettel rátelepedne a 2. helyre

Annyi biztos, hogy a csapat egy beszélgetés keretében tisztázni akarja a versenyzőkkel az USA Nagydíj rajtjánál történt koccanást. Rosberg viszont elmondta, hogy erre még nem került sor. "Még várat magára, eddig nem történt meg" - közölte Mexikóban. Azt nem volt hajlandó elárulni, hogy a hozzáállásán változtat-e az ütközés miatt, amelyért a Mercedes is csapattársát tette felelőssé. "Sajnálom, nem fogok részletekbe bocsátkozni arról, hogy milyen lesz a szemléletem, vagy hogy egyáltalán változtatni fogok-e rajta." Többen úgy vélik, hogy a 2014-es spái incidens óta túlságosan óvatos, amikor csapattársával küzd a pályán.

Rosberg 3 helyett 10 pontot hozhatott volna Vettelen Austinban, és már övé lehetne a 2. hely a tabellán, ha nem csúszik meg a 48. körben, elvesztve ezzel a vezető pozíciót. A hibát egy nagy széllökéssel magyarázza. "Tényleg így volt! Ugyanakkor mindenki szembesülhet ilyesmivel, tehát nem lehet kifogásként felhozni. Hibáztam, de már értem, miért. Számomra ez a fontos" - mondta.

Vettel, aki idén ugyannyi (3) győzelmet aratott a Ferrarival, mint Rosberg a Mercedesszel, a bajnoki 2. helyért is teljes erőbedobással küzd. "Úgy vélem, ebben a szezonban sokakat megleptünk, és saját elvárásainkat is túlszárnyaltuk. Szóval eddig nagyon pozitív az év" - utalt arra, hogy a Ferrari az idény előtt két győzelemmel is elégedett lett volna. "Egyértelműen a második hely a cél az összetettben a cél. Az első hely sajnos már elérhetetlen, de a második jobb, mint a harmadik, szóval azt próbáljuk megszerezni."

"Le akarom győzni Nicót. Ez a fő célom; a többi, hogy a csapata mit csinál, nem érdekel." A Ferrari már bebiztosította a 2. helyet a konstruktőri tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!